'Umut Nöbeti'ni Doğan Satmış devraldı

Tutuklu gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak, dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde sandalye üzerindeki 'Umut nöbeti"nin ikincisini Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nin yayın danışmanı Doğan Satmış tuttu.
"NÖBETLERİN DEVAM ETMESİNİ AMAÇLIYORUZ"

Doğan Satmış, Mete Akyol'un dün başlattığı tutuklu gazetecilere yönelik 'umut nöbeti'nde bugün nöbet görevini üstlenen gazeteci oldu.

Burada nöbet ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Satmış, "Bu eylem Basın Konseyi'nin başlattığı bu eylemi, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyeleri'nin fırsat oldukça devam ettirmesini amaçlıyoruz.

Bugün babaları ve anneleri ölmüş gazeteci çocukları Basın Konseyi'ni arayıp 'yaşasalar da anne-babalarımız gelip bu nöbete katılırlardı. Onların yerine biz gelmek istiyoruz' şeklinde talepleri oldu. Onların da katılımıyla bu nöbetler devam edecek"
diye konuştu.

"GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN İNSANLARIN TUTUKLANMASI DÖNEMİ SONA ERMELİ"

Doğan Satmış, "Türkiye'de sadece gazetecilik yaptıkları için insanların tutuklanması döneminin sona ermesi gerekir. Gazetecilik yaptıkları için insanları hapse atarak öteki gazetecilere de gözdağı veriliyor.

Bunun bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Aksi halde Türkiye, dünya basın özgürlüğü listesinde en alt sırada kalmaktan kurtulamaz"
dedi.

"GAZETECİLİK YALNIZ YAPILAN BİR MESLEK"

Gazeteciliğin yalnız yapılan bir meslek olduğuna vurgu yapan Satmış, "Gazetecilerin kazançları artık eskisi gibi çok yüksek değil. Bu insanlar evlerini, ailelerini geçindirmek durumunda olan insanlar.

Özgürlüklerin sınırlanmasıyla bu insanlar maddi açıdan da sıkıntıya sokuluyor. Hem özgürlükleri gidiyor hem de maddi açıdan külfet yükleniyor"
ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "'Umut Nöbeti'ni Doğan Satmış devraldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete