'Uluslararası basın ve ifade özgürlüğü örgütleri'nden flaş açıklama

Dünyanın önde gelen dört basın ve ifade özgürlüğü örgütünün temsilcileri Silivri Cezaevi önünde Can Dündar ve Erdem Gül’e yönelik tecrit uygulamasını protesto ederek tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti.
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Etik Gazetecilik Ağı’nı (EJN) temsilen Özgür Öğret, Erol Önderoğlu, Kadri Gürsel, Stevan Ellis, Gökhan Durmuş ve Ceren Sözeri Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yapıp ‘umut nöbeti’ tuttu.

Temsilciler, ‘Dündar ve Gül başta olmak üzere yaptığı haberler ya da dile getirdiği görüşler sebebiyle tutuklu bulunan tüm gazetecilerin serbest bırakılması‘ çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’ları haberi nedeniyle 64 gündür hapiste. İki gazeteci hakkında bugün kabul edilen iddianamede, biri ağırlaştırılmış iki müebbet ve 30 yıl hapis cezası talep edilmiş, iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti.

‘Otokratlığa gidişin önüne geçilmeli’

“Dündar ve Gül’e yönelik tecrit uygulamasının kaldırılmalı” diyen grup, daha önce Adalet Bakanlığı’na yaptıkları ziyaret başvurusunun reddedilmesini de protesto etti.

Açıklamada ‘yargının siyasallaşması, ceza yasalarının suistimal edilmesi kınanırken, otokratlığa gidişin önüne geçilmesi ve insan hakları taahhütlerine uyulması için Türkiye’ye baskı uygulanması gerektiği‘ ifade edildi.

Kaynak: ​Evrensel

    :

    :

    :

    :

    "'Uluslararası basın ve ifade özgürlüğü örgütleri'nden flaş açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete