Putin'in ölüm listesindeki komutan o cenazede görüntülendi

Alparslan Çelik: Gidip geliyorum. Şimdi de cenaze için geldim. Tekrar giderim.
Kasım ayında hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan Rus pilotunu öldürdüğü iddia edilen ve Rus istihbaratının “hedefi” haline gelen Alparslan Çelik, Türkmendağı’nda yaşamını yitiren MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük’ün cenaze töreninde ortaya çıktı. Kamuoyunda “Elazığlı komutan” olarak tanınan Çelik, “Şehit bizim arkadaşımızdı” dedi.

Suriye Türkmenlerine insanı yardım götüren ekipte yer alan ve Bayırbucak’taki Türkmendağı’nda savaşırken Rus uçaklarının bombardımanında hayatını kaybeden MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük için dün Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Türkiye tarafından 24 Kasım’da ‘sınırı ihlal ettiği için’ düşürülen Rus savaş uçağından atlayan pilot Oleg Peşkov’u öldürdüğünü açıklayan Alparslan Çelik (33) de Fatih Camii’ndeki törendeydi. Alparslan Çelik, cenaze namazını en ön safta kıldı.

“GİDİP, GELİYORUM”

Alparslan Çelik gazetecilerin “Siz ne zaman Suriye’den geldiğiniz?” sorusuna “Ben buradayım, oradayım. Gidip geliyorum. Şimdi de cenaze için geldim. Tekrar giderim” dedi. Alparslan Çelik daha sonra  yanındakilerle birlikte camiden ayrıldı.



KAMERALARA KENDİSİ AÇIKLAMIŞTI

Elazığlı Alparslan Çelik, Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun öldürüldüğünü kameralar karşısında açıklamıştı. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov 14 Aralık 2015’te yaptığı açıklamada düşürülen savaş uçağından atlayan Rus pilota ateş eden kişiyi tespit ettiklerini, bu kişinin bir Türk vatandaşı olduğunu açıklamış ve 33 yaşındaki Alparslan Çelik’i kast etmişti.

Rus basınında önceki gün çıkan bir haberde ise düşen uçağın pilotu Oleg Peşkov’u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduğunu, intikam alınacağını yazmıştı. Hürriyet’in haberine göre; MHP Keban eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik’in oğlu olan Alparslan Çelik 2014 ilkbaharında sınırdan önce Irak’a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD’e karşı savaştı. Çelik buradan da 2015 yılı başlarında Suriye’ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katıldı. Çelik, 2’nci Sahil Tümen Komutanlığı birliklerine katıldı ve komutan rütbesine kadar yükseldi.

KAynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Putin'in ölüm listesindeki komutan o cenazede görüntülendi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete