Cenevre'de büyük kriz!

Suriye'nin kaderinin çizileceği toplantıya muhalefet katılmayacağını açıkladı, görüşmeler haftaya sarkabilir.
Cenevre’de bugün başlaması planlanan Suriye Barış görüşmelerinde yeni bir kriz baş gösterdi. Masaya oturmak için başta Madaya olmak üzere, sivil yerleşim bölgelerindeki rejim kuşatmasının kaldırılmasını ve siyasi mahkumların salıverilmesini ön şart olarak öne süren muhalif gruplar, bu şartların yerine getirilmediği “katılmıyoruz” dediler. Suriye’de masanın diğer tarafına oturacak olan Esad yönetimi heyetinin bu sabah kente varacak olması nedeniyle, Cenevre görüşmelerinin bugün öğleden sonra başlaması planlanıyor.  Ancak muhalefetin bu çıkışının ardından Cenevre görüşmelerinin önümüzdeki haftaya kalabileceği belirtiliyor.

MUHALEFET, BM’DEN GÜVENCE İSTEMİŞTİ

Cenevre görüşmelerine davet edilen ve “muhalefet” masasında yer alması planlanan, Riyad’da kurulan “Yüksek Müzakere Heyeti”, Birleşmiş Milletler’den (BM) sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardıman ve kuşatmaların “derhal bitirilmesi” konusunda BM’den güvence istemişti.

Yüksek Müzakere Heyeti sözcüsü George Sabra, BM’den talep edilen bu güvencelerin verilmemesi nedeniyle, bugün başlayacak Cenevre görüşmelerine “katılmayacağını” açıkladı.  Yüksek Müzakere heyeti, Cenevre’de barış görüşmeleri yapılması konusunda alınan kararın ardından, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın desteğiyle, Riyad’da yapılan toplantıda oluşturulmuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr / Zeynep Gürcanlı

    :

    :

    :

    :

    "Cenevre'de büyük kriz!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete