İşte Türkiye'nin taşeron cenneti...

TBMM'de çalışan danışmanların ve taşeron işçilerin sorunları, Meclis'te gündeme geldi...
KARŞI GAZETE | ANKARA

TAŞERON CENNETİ(!) TBMM


CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz  Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Meclis Başkanı  İsmail Kahraman'dan danışmanlara kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı hakkı istedi. 

KIDEM TAZMİNATI VE İŞSİZLİK MAAŞI, DANIŞMANLARIN DA HAKKI

Meclis Başkanı Kahraman'a ettiği yemini hatırlatan CHP milletvekili, "hakkaniyet, adalet, kul hakkı sözlerinin gereğinin yapılmasını sizden özenle ve titizlikle bekliyoruz. Gerçekten, kul hakkına sahip çıkacaksak, çalışma yaşamında hakkaniyeti sağlayacaksak bu çalışma biçimini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısından başlayarak bütün ülkemize yaymalıyız." diye konuştu.

HERKES BİLİYOR, KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR...

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışan danışmanların işsizlik maaşı hakkı, kıdem tazminatı hakkı yoktur ve hepimizce de bilinmektedir." sözleriyle bu hak gaspını vekillerin yüzüne vuran Durmaz, şöyle konuştu:

DANIŞMANLARA İŞ GÜVENCESİ SAĞLANMALI

"Çalışma arkadaşı olduğumuz bizimle birlikte emek veren danışmanlarımız mesai kavramından uzak, güvencesiz çalışmakta ve dönem sonlarında da kimlerle çalışacağını bilmeden, çaresiz, seçilen milletvekillerinin kapı kapı ziyaretlerini yaparak o emeğe, o birikime, o donanıma sahip arkadaşlara zor anları bu çatı artık yaşatmamalıdır.”

"TBMM, TAŞERON CENNETİ Mİ?"

Meclis'in eşitsiz ve adaletsiz uygulamaların merkezi haline geldiği uyarısı yapan CHP'li vekil, Hükümeti, "hem taşeronu kaldıracağım diyorsunuz hem de Meclis'te taşeronu yaygınlaştırıyorsunuz." sözleriyle eleştirdi. 

"Taşeron çalıştırmayı ortadan kaldıracağını söyleyen Hükûmet taşeron cennetinin en büyüğünü Parlamento çatısı altında yapmaktadır. Çaycısından aşçısına, temizlikçisine kadar personelin neredeyse tamamına yakını taşeron firmaların elemanı durumundadır. Şimdi, siz Türkiye Büyük Millet Meclisinde taşeronu fiilen tek çalışma biçimi olarak kullanacaksınız, sonra da çıkıp seçim meydanlarında halktan oy almak için   “Taşeronu kaldıracağız.” diye vaatlerde bulunacaksınız. Bu, aklı başında hiçbir insana inandırıcı gelmiyor. “ diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İşte Türkiye'nin taşeron cenneti..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete