Günün Videosu

HDP'den Sınır Tanımayan Doktorlar'a Cizre daveti

Üç HDP'li vekil Tuğba Hezer Öztürk, Sibel Yiğitalp, Behçet Yıldırım Cizre'de 28 yaralının durumunun araştırılması için Sınır Tanımayan Doktorlar'a çağrıda bulundu.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun üyesi HDP’li vekil Tuğba Hezer Öztürk,  Sibel Yiğitalp, Behçet Yıldırım Sınır Tanımayan Doktorlar’a mektup yazdı.

Mektupta şöyle denildi:  

“Sizlere bu mektubu yazdığımız sırada Şırnak Milletvekillerinden aldığımız haberlere göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde 28 yaralının olduğu binanın adresi, İçişleri ve Sağlık Bakanlığına bildirilmesine rağmen bina yoğun top atışlarına maruz bırakılmıştır.

Bu yaralılardan 3’ü kan kaybından ve dünya kamuoyunun sessizliği yüzünden hayatını kaybetmiş durumdadır. Umarız daha büyük felaketler yaşanmadan biran önce sağlıklı bir çözüm yoluna girilir. Başta sağlık hizmetleri sunmak üzere Nijerya iç savaşından bugüne dek çeşitli olumsuzluklar ve güçlükler yaşamalarına rağmen mekân anlayışını aşmış, ihtiyaç duyulan yerlere ulaşmak için çabalamış sınır tanımayan doktorlara ve gözlemlerini dünya kamuoyuna sunması için uluslararası bağımsız sivil kuruluşlarınadır ve çağrımız davet niteliğindedir.

"KÜRT HALKININ YANINDA OLMANIZI BEKLİYORUZ..."

Yaşam hakkının yok sayıldığı bu zorlu bölgelerde, tüm bu vahşetlerin karşısında halka ve yurttaşlara bir nebze de olsa yardımcı olup halka psikolojik destekte bulunup çocuklara yalnız olmadığını göstermek için sizleri Cizre’ye Sur’a Silopi’ye davet ediyoruz.

TBMM bünyesinde çalışan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Halkların Demokratik Partisi’ne mensup üyeleri olarak Kürt halkının yanında olmanızı bekliyoruz. Yapmış olduğumuzu davete olumlu karşılık vereceğinizi düşünüyor, HDP olarak tarihi sorumluluğunuzu yerine getireceğinize olan inancımızı yineliyoruz.”

Kaynak: Radikal

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den Sınır Tanımayan Doktorlar'a Cizre daveti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete