TÜRGEV için paravan şirket

Erdoğan'ın oğlu 'Şehzade Bilal'in TÜRGEV'i yeni bir skandala imza attı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından çarşamba günü açılışı yapılan TÜRGEV’in Şişli’deki Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu arazinin usulsüz bir şekilde kullanıldığı iddia edildi.Birgün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre, Bakanlıktan bir yetkili Maliye Bakanlığı tarafından 2011 yılında arsanın tahsis edildiği Panera isimli inşaat şirketinin paravan  görevi gördüğünü belirtti.

BAKANLIKTAN DEVİR

Maliye Bakanlığı’nın 49 yıllığına  irtifak hakkı sözleşmesini Panera isimli şirketle yaptığını ve şirketin  arsayı üçüncü şahsa devretme hakkı olmadığı halde, TÜRGEV tarafından hukuksuz ve yasadışı bir şekilde kullanıldığına dikkat çekti.

MEVZUATA AYKIRI

Bunun açıkça yasal mevzuata aykırı olduğunu hatırlatan yetkili, bu durumda, Panera şirketiyle yapılan irtifak hakkı sözleşmesinin derhal iptal edilerek yurdun tahliye edilmesi ve arsanın Maliye Bakanlığı’na iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

BİNADAN TAHLİYE DİLMESİ GEREKİYOR

Yasal mevzuata göre, Hazine’ye ait taşınmazların irtifak hakkı verilen kişi veya şirketler dışında üçüncü şahıslar tarafından kullanılamayacağını belirten yetkili, bunun açıkça suç olduğunu ve irtifak hakkının derhal iptal edilerek, TÜRGEV’in binadan tahliye edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AMAÇ UCUZA KAPATMAK

TÜRGEV’in bulunduğu arsanın ilk etapta Maliye Bakanlığı tarafından piyasa değerinin altında olan bir fiyat üzerinden Panera şirketine kiralandığını da açıklayan yetkili, bu yöntemle daha sonra arsanın düşük fiyatla şirket tarafından satın alınarak TÜRGEV’e devredilmek istendiğine işaret etti. Burada esas amacın hazine arazilerini ucuza kapatmak olduğunu belirten yetkili, arsanın TÜRGEV’e devredilmesi halinde devletin zarara uğratılacağını söyledi. 

Kaynak: BirGün / Zeynep Kuray






    :

    :

    :

    :

    "TÜRGEV için paravan şirket" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ