​Erdoğan’ın atadığı HSYK üyesi, TÜRGEV üyesi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından HSYK’ya atanan Avukat Aysel Demirel’in TÜRGEV Genel kurulunda yer aldığı ortaya çıktı.
Aysel Demirel’in 17 ve 25 Aralık savcıları hakkında görevden uzaklaştırma talebinde bulunan HSYK 3. Daire’nin üyesi olması skandala bir başka boyut ekledi. Yönetiminde Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın da bulunduğu TÜRGEV’in adı, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında sıkça geçmişti.

Tayyip Erdoğan’ın 4 ay önce HSYK’ya atadığı avukat Aysel Demirel, Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜRGEV’in genel kurulunda yer alıyor. HSYK 3. Daire Üyesi Demirel konuyla ilgili olarak, “Ben HSYK üyesi olarak değil, şahsi olarak bu vakfı desteklediğim için oradayım” diyerek kendini savundu.

Avukat Demirel’in Cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilen ve adı yolsuzluklarla gündeme gelen TÜRGEV’de yöneticilik yapması, “bulunduğu yargı görevine gölge düşürecek bir durum” şeklinde değerlendirildi.

HSYK'YA ATANMASI TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Aysel Demirel’in HSYK’ya Cumhurbaşkanlığı kontejanından atanması o dönem tartışmalara neden olmuştu. Demirel’in AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İSKİ’nin avukatlığını yapmış olması, yargı bağımsızlığını düzenleyen Anayasa’nın 138. maddesine aykırı olduğu ve görevden çekilmesi gerektiği belirtilmişti.

AKP'NİN AVUKATININ KARDEŞİ 17-25 ARALIK SAVCILARIYLA İLGİLİ OY KULLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HSYK’ya atadığı tartışmalı isimlerden biri de Muharrem Özkaya olmuştu. AKP Genel Merkez Hukuk Müşaviri Avukat Ali Özkaya’nın ağabeyi Muharrem Özkaya’nın HSYK. 2. Daire’ye atanması, yargı bağımsızlığı ile ilgili kaygıları beraberinde getirmişti. HSYK 2. Daire, 17 ve 25 Aralık savcılarıyla ilgili soruşturmayı karara bağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan ve AKP’nin avukatının kardeşi olan Muharrem Özkaya da bu soruşturmada oy kullanacak.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’ın atadığı HSYK üyesi, TÜRGEV üyesi çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete