AKP, memura TÜRGEV yüzünden eziyet ediyor

Maliye Bakanlığı, Ankara'daki Sümerbank lojmanlarında oturan 50 memura “Evleri boşaltın'' emri gönderdi.
Lojman sakinleri de karakışın ortasında birer birer taşınmaya başladı.Sümerbank’ın özelleştirilmesi sonucu Maliye’ye geçen lojmanların eğitim amaçlı olarak bir vakfa verileceği ve bu vakfın da Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜRGEV olduğu iddiası bulunuyor.

Maliye Bakanlığı, Ankara‘nın Emek semtindeki Kırım Caddesi’nde bulunan Sümerbank lojmanlarında oturan 50 memurun evlerini boşaltmasını istedi.

Bakanlığın Milli Emlak Daire Başkanlığına devredilen lojmanlarda oturan memur ve bürokratlara ilk tebligat geçen hafta yapıldı.

BİR HAFTA SÜRE

Bir hafta içinde lojmanların boşaltılması istenince, memurlar ve aileleri de kış günü mecburen taşınmaya başladı. Hergün 3-4 ailenin taşındığı lojmanların önümüzdeki hafta tamamen boşalması bekleniyor.

Lojman sakinleri, “Devletimizin kendi memuruna çektirdiği çileye bakın! Bu karakışta bizleri evlerimizden ediyorlar. Çocuklarımızın okulları ne olacak?

Yaşlılarımız var, onları bu kış günü perişan ettiler. Nerede nasıl ev bulacağız, bunu dahi düşünemiyorlar” dediler.

SARAÇOĞLU DA VAR

Lojman rezaleti, Başkent’in bir diğer ünlü lojmanlarını da vurdu. Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan lojmanlarda oturan 70’e yakın memura da yine Maliye Bakanlığı’nca “evlerinizden çıkın” tebligatı gönderildi.

Ancak lojman sakinleri, lojmanlarla ilgili konunun yargıda olduğu gerekçesiyle tebligata karşı yürütmeyi durdurma kararı aldılar ve lojmanları boşaltmadılar.

Kaynak: Ali Ekber Ertürk / Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "AKP, memura TÜRGEV yüzünden eziyet ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ