Soruşturma Komisyonu Başkanı'ndan 'tape' açıklaması

4 Bakan için Yüce Divan'a göndermeme kararı çıkmasının ardından tapelerin yok edileceği yönünde çıkan haberleri medyaya yansımıştı. O tapelerle ilgili TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, ''Tapelerin imhası için komisyon üyelerini en kısa zamanda toplantıya çağıracağım'' dedi.
Meclis Soruşturma Komisyonu’nda bakanların çocuklarıyla konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi kararı 5’e karşı 9 oyla alındı. Ak Parti’nin 9 üyesinin de ‘deliller hukuksuz elde edildi’ ifadelerini kullandığı belirtildi.  Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski Bakanla ilgili Yüce Divan'a göndermeme kararına siyasilerden de tepki geldi.

Tepkiler şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Halkı makaraya aldığınızı sanıp yalanlarınızın aklandığına inanmayı aklınızdan geçirmeyin. Çaldığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Suçsuz olan şerefli adamların hesap verme korkusu olmaz. Yüce Divan'a gidilmemesi yolsuzluğun bizzat kabulünden başka bir şey değildir.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:
AKP’nin bu çabası, kirli bir gömleğin üzerine temiz bir gömlek geçirip ’temizlendim’ demeye benziyor. AKP bu iddiaları örttüğü sürece kirlenmeye devam edecek. Bu tür konular öksürük gibidir. İçinizde tutabilirsiniz ama eninde sonunda ortaya çıkar. AKP kimseyi Yüce Divan’a göndermeyerek tartışma dışı tuttuğunu düşünebilir ama bitmeyecek, devam edecek.




    :

    :

    :

    :

    "Soruşturma Komisyonu Başkanı'ndan 'tape' açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete