​"Siz evinize gidin kocalarınız sizin oyunuzu da kullanabilir"

AKP Muş Milletvekili Muzaffer Çakar kendi köyü olan Karahasan köyünde oy kullanmaya gelen kadınlara “siz evinize gidin sizin kocaların sizin oyunuzu da kullanabilir” dedi.
AKP Muş Milletvekili Muzaffer Çakar kendi köyü olan Karahasan Köyünde oy kullanmaya gelen kadınlara “siz evinize gidin sizin kocaların sizin oyunuzu da kullanabilir” dedi.

Bunun üzerine HDP müşahitleri duruma müdahale edince AKP‘li Çakar, jandarmayı devreye soktu. Yaşanan gerilim üzerine HDP’liler olay yerine gitti. Binbaşı, DBP’li Belediye Başkanı Bülent Ateş’i kolundan tutup dışarı atmaya çalıştı ve belediye başkanını ‘Seni yakarım’ şeklinde tehdit etti.



‘KADINLAR SİZ EVİNİZE GİDİN ERKEKLER SİZİN OYUNUZU KULLANIR’

DBP il Genel Meclis Üyesi ve Karahasan Köyü HDP bina sorumlusu Alparslan Kardan, Muzaffer Çakar’ın jandarmayı da arkasına alarak kendisini tartakladığını ifade ederek “ Ben HDP’nin görevlendirmesi üzerine bu seçimde bu köyde bina sorumlusuyum. AKP Milletvekili gelmiş burada sandık başında duruyor ve okulun kapısına da jandarmayı yığarak halka baskı uyguluyor. AKP milletvekili kadınlar oy kullanmaya geldiğinde siz gidin kocanız da sizin oyunuzu kullanabilir” şeklinde konuştu.

BÜLENT ATEŞ: BİNBAŞI KOLUMDAN TUTUP SENİ YAKARIM’ DEDİ

Malazgirt’e bağlı Konakkuran (dıgnug) DBP’li Belde Belediye Başkanı Bülent Ateş AKP’li milletvekilinin halka baskı uygulaması üzerine Karahasan köyüne geldiğini ve geldiğinde okul bahçesinde zırhlı araçlar ve çok sayıda  askerin adeta köyü kuşatmış olduğunu dile getirdi. Ateş “ Ben bir seçilmiş belediye başkanı olarak binbaşıya, askerin okulun içine girmeye hakkı olmadığını söylememe rağmen binbaşı benim kolumdan tutup dışarı atamaya çalıştı. Burada AKP Milletvekili ve jandarma bir olup halka baskı uygulamaya çalışıyor. Buna ne hakları var. AKP’li vekil burada devleti jandarmayı arkasına alıp seçmenin özgür iradesine baskı uyguluyor. Binbaşı ‘Seni yakarım’ diyor kimin buna hakkı var. Ben sağduyu gösterip olay çıkmaması için elimi uzatırken o bana “Senin elin kirli” diyor. Bir belediye başkanına, halkın seçmiş olduğu insana sen nasıl ‘Elin kirli’ diyebilirsin” diye konuştu.

HDP’nin Malazgirt seçim Avukatı Kadir Sezen, AKP’li milletvekilinin bunu yapmaya hakkı olmadığını belirterek “Herkes  özgür iradesiyle, hiçbir baskı altında kalmadan oyunu kullanmak zorunda. İlçe hakimi ve savcısı ile görüştüm askerlerin derhal okulu boşaltmasını talep ettik ve bunun üzerine bir kısım askeri dışarı çıkartılar” dedi.

Kaynak: Evrensel

    :

    :

    :

    :

    "​"Siz evinize gidin kocalarınız sizin oyunuzu da kullanabilir"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete