Sırf politikacılar siyaset yapsın diye öldüler!

Siirt’te tuzaklanan mayının patlamasıyla hayatını kaybeden sekiz askerle aynı yerde görev yapan bir er, arkadaşlarının sadece politikacılar siyaset yapsın diye öldüklerini yazdı.
Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında dün PKK’lıların karayoluna tuzakladığı bombanın patlaması sonucunda Jandarma uzman çavuşlar Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın, zorunlu askerlik görevini yapan Jandarma erleri Mehmet Halil Barkın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Er Emre Kaan Arlı hayatını kaybetmişti.

Askerler bugün Siirt’te yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Siirt’te zorunlu askerlik görevini yapan Jandarma eri B.Ö. Facebook hesabından, “Senin hiç kardeşin öldü mü? Benim sekiz kardeşim öldü bugün” diye yazdı.

CUDİ DAĞINI GEZDİRTECEKTİ BANA

Fotoğraftaki arkdaşlarının yanında olamadığı için çok üzgün olduğunu dile getiren asker, “Halil, Şırnak Silopiliydi bana Cudi dağını gezdirecekti ben yanındayken sana hiçkimse karışamaz diyordu. O kobranın içinde mayın patlarken yanında olamadım Xalo ah Xalo” ifadelerini kullandı.

B.Ö., Recep Beycur için şöyle yazdı: “Çok severdi beni. Ona Erzurum’da Jiyan diyorlarmış, oruç tutardı 45 derece sıcakta yol aramasında bile ‘Allah korur beni’ derdi, korumadı. Çok severdi beni, gece nöbet tutarken hikayelerimizi paylaşırdık. ‘Çok değişiksin abi seni çok sevdim ben’ derdi, kürtçe öğretirdi bana. O mayın patlarken yanında olamadım ah Recebim be olmadı jiyanım be.”

ŞİMDİ ŞEHİT DİYECEKLER

“Şimdi ‘şehit’ diyecekler ‘cennet’ diyecekler hepsini alsınlar…” diye yazısına devam eden jandarma eri, arkadaşlarının sırf politikacılar siyaset yapsın diye öldüğünü ifade ettikten sonra‘siyasetçiler’ hakkında ağır ifadeler kullandı.



Acılı jandarma eri, “Odaya girip ‘bir çay ver içelim’ diyen komutanlar, yemekhane sırasında şakalaştığımız güzel insanlar, nöbette ülkeyi kurtardığımız yol araması yaptığımız, mayın aradığımız güzel insanlar, hangi birini anlatsam. Bir varmış, bir yokmuş” diye de ekledi.

Kaynak: Diken

Not: Fotoğraf Facebook'tan alınmıştır

    :

    :

    :

    :

    "Sırf politikacılar siyaset yapsın diye öldüler!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete