RTÜK de fetva vermeye başladı

Nakşibendi şeyhleriyle ilgili sözleri nedeniyle Meltem TV’ye ceza kesen RTÜK, skandal bir uygulamaya imza attı.
RTÜK İzleme Dairesi’nin hazırladığı raporun eklerine “kanıt olsun diye”, İmam Rabbani için düzenlenen sempozyum ve bu sempozyumda Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in Rabbani’yi öven sözleri de eklendi. Yine, “İngiliz ajanı” olmakla suçlanan Nakşi Şeyhi Halid Bağdadi adına Van Müftülüğü’nce düzenlenen konferans, üstelik Arapça yazı ekleriyle birlikte rapora “kanıt” olarak konuldu.

DİYANET’İN “RABBANİ” GÖRÜŞÜ

RTÜK’ün karar ekine koyduğu “kanıt”lardan biri, İstanbul’da düzenlenen “İmam-ı Rabbani Sempozyumu” oldu. Bu sempozyumda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in söylediği sözler, rapor ekine eklendi. Buna göre Görmez, İmam-ı Rabbani’yi şu sözlerle övüyor:

“Anadolu’daki dindarlığın, dini ve manevi hayatın mayasının içinde İmam-ı Rabbani’yi görürüsünüz. İmam-ı Rabbani’nin mektupları aslında kendi çağından çok geleceğe hitap ediyor.. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Bediüzzaman’ın eserlerinde, hatta Necip Fazıl’ın şiirlerinde dahi dört asır önce yazılmış o mektupların hikmetlerini görürsünüz. İmam- Rabban, mektuplarla geleceği inşa etmeyi hedeflemiştir. İmam-ı Rabbani’nin mektuplarında fıkıhla tasavvufun tanzimini en güzel şekilde görürsünüz.”

ARAPÇA İFADELİ TOPLANTI DA EKTE

RTÜK, Halid Bağdadi’yle ilgili eleştiri ve iddiaları çürütmek için de 2010’da Van Müftülüğü’nce düzenlenen “Halid-i Bağdadi Konferansı”nı rapora ekledi. Eski Van Valisi Münir Karaloğlu’nun Bağdadi için söylediği sözlerle Konferans’a dair yazı ve fotoğraflar da rapora eklendi. Konferansa ait olan bir dergiden alınan fotoğraf ve yazılardaki Arapça ifadeler de dikkat çekti.

    :

    :

    :

    :

    "RTÜK de fetva vermeye başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete