​MİT’in başına o isim gelecek

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın AKP’den milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmesi, bürokrasinin en önemli koltuğunu da boşalttı. Yeni müsteşar atanana kadar bu göreve Türkiye’nin eski Brüksel Büyükelçisi ve MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa vekalet edecek.
MİT Müsteşarlığı’na bir süre sonra, halen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı olan Muhammed Dervişoğlu’nun atanabileceği iddia ediliyor. Dervişoğlu MİT’te İzmir Bölge Başkanlığı yapmış daha sonra da Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuştu. İmralı ile yürütülen çözüm sürecinde de önemli görevler alan Dervişoğlu’nun bu konudaki tecrübesinin de Müsteşarlık görevine atanması konusunda etkili olacağı belirtiliyor. Ancak Dervişoğlu kızı Nazlı ile birlikte haksız mal edinme iddiasıyla yargılanmış ve bu durum teşkilatı sıkıntıya sokmuştu. 8 yıl hapis istenen ve gizli yapılan yargılamanın ardından Muhammed Dervişoğlu ve kızı beraat etmişti.

‘1 MİLYON 432 BİN LİRA HARCADI’

Davanın iddianamesinde, “Şüphelinin kızı Nazlı’nın da 751 bin TL’lik kaynağını açıklayamadığı harcaması olduğu” öne sürülmüştü. Dervişoğlu’nun 2006- 2012 yılları arasındaki harcamasının 1 milyon 432 bin lira olduğu bu miktarın gelirleri uygun olmadığı savunulmuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​MİT’in başına o isim gelecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ