​Meclis ‘gergin’ mesaiye başlıyor

TBMM, Ramazan Bayramı tatilinden sonra 12 Temmuz Salı gününden itibaren yoğun bir mesaiye başlıyor.
AKP, ekonomide hareketlilik getirmesi beklenen tasarının görüşülmesinden sonra TBMM iç tüzük değişikliğini değiştirmeyi planlıyor. Muhalefetin sesini kısacak olan teklifin görüşmelerinin gergin geçmesi bekleniyor.

ÖNCE EKONOMİ TASARISI

TBMM, 1 Temmuz'da yasama tatiline giriyor. İktidar partisi gündemindeki tasarı ve teklifleri geçirirse zamanında tatile çıkılacak. Aksi takdirde tatil Ağustos ayına sarkacak. Bu süre içinde başta Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı olmak üzere ekonomiye dünyasının beklediği düzenlemeler görüşülecek.

SON GÜNDEM İÇ TÜZÜK

Başbakan Binali Yıldırım, AKP MKYK toplantısında Meclis'e tatile çıkmadan son gündem maddesinin iç tüzük değişikliği olacağını söyledi. Henüz açıklanmayan iç tüzük değişikliği ile muhalefetin elindeki bazı haklar alınacak. Adeta muhalefet susturulacak. AKP'nin ‘daha hızlı çalışmak istiyoruz' gerekçesiyle yapmak istediği değişiklikten sonra Meclis'te iktidarın her istediği çalışma kolayla yapılabilecek.

ERDOĞAN İSTEDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bayramdan önce AKP grubuyla iç tüzük değişikliği hakkında toplantı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP'li milletvekillerine verdiği iftarda dile getirdiği “Bana göre bir numara süratle adımını atmamız gereken parlamento içtüzüğünü değiştirmenizdir. Mevcut içtüzük adeta bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtarmamız lazım” sözleri iktidar partisine yol haritası oldu.

PANKARTA PARA CEZASI

Genel Kurul'da döviz, pankart açan vekile para cezası verilecek. Şahsiyetle uğraşmak (CHP'lilerin Erdoğan'la ilgili eleştirisini bu kapsama almak istiyorlar), Genel Kurul'da söz kesmek çalışma düzenini bozacak herhangi bir materyali salona bulundurmak yasak olacak. Ayrıca kavga, küfür ve hakarete de para cezası verilecek.

SÖZ HAKKINA KISITLAMA

Danışma Kurulu önerileri üzerinde görüşme yapılmayacak. Grup önerisinde ise öneriyi veren gruptan bir milletvekili sadece 5 dakika gerekçesini anlatacak. Genel Kurulda, başkan, görüşülen gündemle ilgisi olmayan acil bir konu hakkında açıklama yapmak isteyenlere toplamda 10 dakikayı geçmemek üzere 1'er dakika süre verecek.

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis ‘gergin’ mesaiye başlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete