Mardin Valiliği: 15 PKK'lı öldürüldü

Mardin Valiliği, Derik'te düzenlenen operasyonun bilançosunu açıkladı.
Mardin Valiliği, Derik İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçede PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonun bilançosunu açıklarken, 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini 2'sinin de yakalandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle deildi:

"Bilindiği üzere Derik Kaymakamlığı'nca halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Derik ilçemiz Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ mahallelerinde 27.11.2015 Cuma günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. 

Sokağa çıkma yasağı bugün (03.12.2015 Perşembe) saat 13.00 itibariyle Derik Kaymakamlığı'nca kaldırılmıştır. 27.11.2015 - 03.12.2015 tarihlerinde polis ve jandarmaya ait kuvvetlerimiz tarafından ortaklaşa yapılan faaliyetler sonucunda; 8 adet barikat kaldırılmış, 2 adet hendek kapatılmış, 7 adet tuzaklama bomba düzeneği imha edilmiş, güvenlik güçlerimize yönelik 7 adet roketatarlı saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerimize ve zırhlı araçlarımıza saldırı yapan 15 PKK/KCK terör örgütü mensubu şahıs etkisiz hale getirilmiş ve YDG-H mensubu 2 terörist yakalanmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatarlı-bombalı/ silahlı saldırılarda 1 askerimiz şehit olmuş, 3 özel harekat görevlimiz hafif, 1 askerimiz ise ağır şekilde yaralanmıştır."

Açıklamada, operasyonel çalışmalarda PKK/KCK terör örgütü mensuplarına ait, 27 av tüfeği, 6 roketatar mühimmatı, 2 kalaşnikof silah, 3 dolu şarjör, 100 kalaşnikof mermisi, 2 kalaşnikof şarjörü, 656 kanas mermisi, 1 kuru sıkı tabanca, 5 çeşitli çapta tabanca namlusu, çok sayıda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme, bomba yapımında kullanılan kablo, pil, koli bandı, gibi malzemelerin ele geçirildiği belirtildi.

Mardin Valiliği'nin açıklamasının son bölümünde, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edilmektedir. Bunun bilincinde olan vatandaşlarımızın gerek her türlü provokatif girişime rağmen sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerekse ihbarlar ile sair şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Mardin Valiliği: 15 PKK'lı öldürüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete