​Kritik Türkiye-Rusya görüşmesi sona erdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un Belgrad'daki görüşmesi sona erdi.
Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından gerilen Türk-Rus ilişkilerinde yüz yüze ilk temas bugün gerçekleşti. Rus uçağının düşürülmesinin ardından ortaya çıkan krizde daha önce Erdoğan'ın görüşme talebi Putin tarafından reddedilmişti. Lavrov ise görüşme talebini kabul etti. AGİT Bakanlar Toplantısı için Belgrad’da giden Lavrov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Belgrad'da görüşmeye hazırım. Görüşmede yeni bir şey duymazsak üzüleceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov, bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir araya geldi. Uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas olma özelliğini taşıyan görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi, Rusya ile Türkiye arasında ‘uçak krizi' ardından yapılan ilk doğrudan temas olması açısından büyük önem taşıyordu. Lavrov ve Çavuşoğlu, 24 Kasım'da Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinden 1 gün sonra telefon görüşmesi yaptı ancak yüz yüze görüşmemişti.

Görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

BASININ TOKALAŞMA KARESİ ALMASINA BİLE İZİN VERİLMEDİ

Ancak Kommersant gazetesi, Lavrov ve Çavuşoğlu'nun görüşmesine basının kabul edilmediğini ve protokol olarak bilinen görüşen yetkililerin el sıkıştığı bölümde bile foto muhabirlerinin görüntü alınmasına izin verilmediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile diyalog yoluyla bu sorunu, hatta krizi aşarız" demişti.

Lavrov ise Belgrad'daki görüşmede Türkiye'den uçak vakasına ilişkin ‘farklı şeyler' duymayı umut ettiğini ifade etmişti.

    :

    :

    :

    :

    "​Kritik Türkiye-Rusya görüşmesi sona erdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete