İşte Binali Yıldırım'ın çocuklarının gemi sayısı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın çocuklarının gemi sayısı şaşırttı.
Başbakan Erdoğan’ın çocuklarındaki ‘gemicik’ furyasına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım da kapılmış.

SERMAYESİ 500 BİN LİRAYDI

1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü yapan Binali Yıldırım 2001’de AKP’den milletvekili seçildikten sonra, çocukları denizcilik işine girdi. İlk olarak ‘Derin Denizcilik’ şirketiyle mavi sulara açılan Yıldırımlar’ın, sermayesi 500 bin TL’ydi.
Şirketin yöneticileri ise o dönem bakan olan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan ve kızı Büşra Yıldırım’dı. Ardından Yıldırım’ın büyük oğlu Bülent de ‘Bay Denizcilik’ isimli şirketle sektöre giriş yaptı. Aradan geçen 13 senede 3 çocuğun yönettiği şirket sayısı 17’ye çıktı, gemi sayısı ise 30’a ulaştı. Yıldırımlar, 2012’de ‘Bay Denizcilik’ şirketinin yüzde 50’sini Zealand Shipping isimli şirkete sattı.
DEVASA GEMİLERİ VAR!

Sözcü'de yer alan bilgilere göre Yıldırımlar’ın ortak oldukları 17 şirketin içerisinde en büyükleri Hollanda merkezli Q Shipping ve Zealand Shipping bulunuyor. 21 gemi işleten Q Shipping Türkiye ve Hollanda dışında Ukrayna’da da faaliyet gösteriyor. Zealand isimli şirket ise 2010 yılında hızlı bir yükseliş yakaladı. Ortalama 2 yaşındaki genç filosuyla dikkat çeken şirketin sahibi olduğu gemiler de devasa büyüklüklere sahip.
Yıldırımlar’ın 17 şirket ve uluslararası ortaklılarının mal varlıkları, dünya genelinde sahibi oldukları limanlar, taşıma yaptıkları mallar ve yönettikleri sermayenin 150 milyar doların (Türkiye’nin 1 yıllık ihracatı) üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
YILDIRIMLARIN ŞİRKETLERİ

- Derin Denizcilik n Sefine Denizcilik n Zealand Shipping n Q Shipping
- Castillo Real Estate
- Baychart n Chart-it
- Ceren Denizcilik n North Bulkers n Brother Navigation n Zeytin Denizcilik
- OGEM Marina n Metro Gemi Acenteliği n Eydo Denizcilik n Çağrı Gıda İnşaat n Su Bilgi Teknolojileri n Sekmen Otomotiv


    :

    :

    :

    :

    " İşte Binali Yıldırım'ın çocuklarının gemi sayısı! " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete