​"IŞİD'e yardım yapıldığını gözlerimle gördüm"

Russia Today (RT) kanalı, Türk hükümetinin Güneydoğu illerinde düzenlediği Kürtlere yönelik operasyonlarla ilgili olarak yerel gazetecilerle konuştu. Gazetecilerden Ferat Mehmetoğlu, IŞİD'in sınırda Türkiye'den yardım aldığını gördüğünü belirtti.
Diyarbakır'a giden RT Belgesel ekibi, burada Hilal adlı bir muhabirin evinden çekim yaptı. Çekimler sırasında eve çok yakın bir mesafede yaşanan çatışmalar ve patlamaların ardından Hilal, "Bizim için bu normal bir şey. Başka bir kente gittiğimde patlama sesi duymayınca tuhafıma gidiyor. Sanırım bununla yaşamaya alıştım" dedi.
 
'SINIRDA PARAYLA GEÇİŞ YAPILAN BİR GÜZERGAH VAR'
 
Yabancı gazetecilerin bölgede çalışma yapması son derece zor olduğundan RT Documentary ekibi Hilal'den kendi kameramanıyla birlikte sınıra gitmesini ve IŞİD'den kaçan Suriyeli sığınmacıların ulaşmaya çalıştığı sınır bölgelerindeki durumu kayda almasını istedi.
 
Hilal, yaptığı çalışma sırasında sığınmacıların ücret karşılığında sınır üzerinden geçiş yapabildiği bir illegal güzergah bulunduğunu öğrendi. Bir genç, annesini Suriye'den getirtmek için sınırdaki bir 'görevli'ye yüklü miktarda para ödediğini söyledi.
 
'ANKARA TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYOR'

 
RT Documentary'e konuşan bir diğer yerel gazeteci Ferat Mehmetoğlu ise, Ankara'nın Suriye'deki teröristlere destek verdiğine ilişkin bilgiler paylaştı.
 
Türk ordusunun teröristlere verdiği yardımları gözleriyle gördüğünü belirten Mehmetoğlu, "Hükümete bağlı zırhlı araçlar sınıra geldi. Onları IŞİD militanlarına birtakım kutular verirken kayıt altına aldık. Bunların silah mı yoksa gıda malzemeleri mi olduğunu bilmiyoruz. Ancak bu tür kutuların sadece gıda göndermek için kullanılmayacağını herkes biliyordur. Bu nedenle kutularda büyük ihtimalle mühimmat vardı" diye konuştu.
 
'CİZRE'DE SESSİZLİK VE CESET KOKUSU HAKİM'
 
Öte yandan RT muhabiri William Whiteman, Türkiye'nin güneydoğusunda olan biteni açığa çıkarmak için hayatını riske atıp yasadışı yollardan Cizre'ye gitti.
 
"Cizre'deki en çarpıcı şey, sessizlikti. İlçe tamamen sessizdi ve sadece eski evlerinin enkazları arasında gezinen insanların sesi duyuluyordu" diyen Whiteman, edindiği en ürkütücü izlenimin ise 'çürüyen cesetler'in kokusu olduğunu vurguladı.
 
Kaynak: Sputnik

    :

    :

    :

    :

    "​"IŞİD'e yardım yapıldığını gözlerimle gördüm"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete