close

IŞİD Bağdat'a ilerliyor!

IŞİD aynı zamanda Musul'da olduğu gibi aynı planla Bağdat'a girmeye çalışıyor. IŞİD herkesi Kobani'ye bağlarken Bağdat'a girmeyi de hedefliyor.
Suriye’de Kobani’yi kuşatan IŞİD, Irak’ın başkenti Bağdat’a doğru ilerliyor. Uçaksavarlara sahip militanlar Bağdat yakınındaki Enbar vilayetini tamamen ele geçirmek üzere…

Dünyanın dikkati eylül ayının başından bu yana Suriye’nin Kobani kentine odaklanmışken, Irak’ın başkenti Bağdat çevresinde durum yeniden kritik bir hal aldı. Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Uluslararası Bağdat Havaalana doğru ilerlediği bilgisi geldi.

Gözler Kobani’de yaşananlar nedeniyle IŞİD’in Suriyedeki ilerleyişinde.  Ama örgütün Irak’taki ilerleyişi de aralıksız sürüyor. Iraklı ve amerikalı yetkililerin aktardığına göre Irak’ta bazı bölgelerin kontrolünü ele geçiren IŞİD’le savaşan Irak ordusunun, ülkenin en vilayeti El Anbar’daki stratejik öneme sahip üsten geri çekildiğini duyurdu. Merkezi Şii hükümetinin Anbar vilayetinde elinde kalan birkaç üsten biri olan Hit şehri yakınlarındaki askeri üs IŞİD’in kontrolüne geçti.  IŞİD’in Hit’i alması, birkaç kilometre uzaklıkta olan Aynul Esed askeri hava üssünün yolunu açıyor. Ramadi kentinin batısında bulunan üs, bölgeden geçen yolların kesiştiği noktada kilit bir öneme sahipti.

HEDEF BAĞDAT

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerininin ağır bombardımanına rağmen kanlı terör örgütü IŞİD militanları Bağdat’ın kapısına kadar ilerledi. Irak’ın başkenti yakınlarında hükümet güçleri ile radikal grup üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD militanlarının ne pahasına olursa olsun tek hedefinin Bağdat’ı ele geçirmek olduğu belirtiliyor.

IRAK ORDUSUNA AĞIR DARBE

Irak ordusunun Bağdat’ı müdafa etmesi ise her geçen dakika zorlaşıyor. IŞİD militanlarının dünkü ağır silahlı çatışmalarda 1000 Iraklı aslkeri öldürdüğü belirtildi.






    :

    :

    :

    :

    "IŞİD Bağdat'a ilerliyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete