HDP'li Mehmet Emin Adıyaman'ın evini polis bastı

"Her ne kadar yasalar çiğneniyor olsa da mevcut hukuk kuralları içinde suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek isterim"
Alibeyköy'de bulunan evi sabah saatlerinde polislerce basılan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, 'Türk- faşist diktatörlüğü artık evimize kadar giriyor' diyerek, hukuk dışı uygulamalar karşısında sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın İstanbul Alibeyköy'de bulunan evi, sabah saatlerinde TEM Şube polisleri tarafından basıldı. Adıyaman'ın evine giren polis, evde bulunan Adıyaman'ın kardeşini darbederek gözaltına aldı. 

ADIYAMAN: DİKTATÖRLÜK EVİMİZE KADAR DİRİYOR

HDP İstanbul İl Örgütü, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın Alibeyköy'de bulunan evinin sabah saatlerinde TEM Şube polisleri tarafından basılmasını il binasında yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti. Toplantıda konuşan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, polisin evde bulunan kardeşini darbederek gözaltına aldığını söyledi. Adıyaman, "Evime hukuka aykırı bir şekilde zorla girildi. Evde misafir olan kardeşim de 15-20 polis tarafından yerde sürüklenerek çıkarıldı. Ben milletvekiliyim, giremezsiniz dememe rağmen keyfi bir şekilde evime girdiler. Ev aynı zamanda oğlumun da ikamet ettiği adres. Oğlumun avukat olmasından kaynaklı da ancak savcılık ve barodan da temsilci getirilerek girilebilir" diye konuştu.

AKP hükümetinin 7 Haziran sonrası sivil darbe uygulamalarını adım adım hayata geçirildiğini belirten Adıyaman, "Milletvekili dokunulmazlığı gündemde. Bu pratik dokunulmaz olmadığımızı ortaya koydu. Bu uygulamalarla Türk- faşist diktatörlüğü artık evimize kadar giriyor. Dokunulmazlıkların ve yasaların sadece sözden ibaret olduğunun bir ifadesidir" dedi. "Hukuk dışı uygulamalar karşısında sessiz kalmayacağız" diyen Adıyaman, şöyle dedi: "Her ne kadar yasalar çiğneniyor olsa da mevcut hukuk kuralları içinde suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek isterim."

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "HDP'li Mehmet Emin Adıyaman'ın evini polis bastı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete