New York Times: AKP hükümeti vatandaşlarını koruyamıyor

3. Ankara saldırısın New York Times gazetesinde de yer bulurken, ABD gazetesi saldırı öncesinde ABD Büyükelçiliği'nin uyarısına dikkat çekti.
Tüm dünya medyası gibi Ankara’nın tam merkezinde gerçekleştirilen terör saldırısına dikkat çeken New York Times gazetesi, Türkiye’nin “gittiçe şiddetin içine çekildiğini” düşünüyor ve çok sayıda “sivili hedef alan saldırıyı bir taktik değişikliği”nin işareti olabileceğini belirtti.
 
ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ UYARDI AMA HÜKÜMET VATANDAŞLARI KORUYAMADI


ABD gazetesi “AKP hükümetinin vatandaşlarını koruma kabiliyeti konusunda soru işaretlerini yaratan saldırının, ABD Büyükelçiliği’nin, potansiyel bir terörist komplo konusunda uyarmasından iki gün sonra meydana geldiği” yorumunu yaptı.

“Bir zamanlar Ortadoğu’da ortaya çıkan kaosu durdurmaya çalışan Türkiye, şimdi gittikçe şiddetin içine çekiliyor” görüşünü dile getiren gazete, Türkiye’de son dönemde gerçekleşen ve “bazıları İslam Devleti ve Kürt militanlarına bağlanan yıkıcı” bombalı saldırıları anımsattıktan sonra “Ancak Pazar saldırısı, büyük bir ulaşım merkezinde çok sayıda sivili hedef alarak sanki bir taktik değişikliğine işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı. 


    :

    :

    :

    :

    "New York Times: AKP hükümeti vatandaşlarını koruyamıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete