Günün Videosu

HDP skandal 'TAPE'leri yayınladı!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir bodruma sığınan 31 yaralının kurtarılması için açlık grevine başlayan ve en son cumartesi günü bodrumdakilerle temas kuran HDP heyeti, yapılan son telefon görüşmelerinin ses kayıtlarını yayınladı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir bodruma sığınan ve bazıları ölen, 31 yaralının kurtarılması tartışması sürüyor... Yaralıların nakli için açlık grevine başlayan ve en son cumartesi günü bodrumdakilerle temas kuran HDP heyeti, yapılan son telefon görüşmelerinin ses kayıtlarını yayınladı. Tamamı Demokratik Bölgeler Partisi  Parti Meclisi üyesi  Mehmet Yavuzel ile yapılan görüşmelerin kayıtlarında silah sesleri ve çığlıklar duyuluyor... O görüşmeden sonra ise bodrumdakilerle temasın kesildiği ve akıbetlerinin bilinmediği belirtiliyor...


işte o ses kayıtları ve HDP'li vekillerin açıklamaları:



"VAHŞET BODRUMUNDAKİ YARALILARLA HİÇ TEMASIMIZ KALMADI!"

İdris Baluken - HDP Grup Başkanvekili

"Cizre'de 9 gündür, aralarında cesetlerin olduğu çoğu ateşli silahla yaralananların hastaneye nakli konusunda olumlu bir sonuç  yaşanmadı. Sayısız görüşmeler yaptık, ancak sonuç alamadık. 48 saati aşkın süredir vahşet bodrumundaki yaralılarla da hiçbir temasımız yoktur.

İsim listeleri kamuoyu ve devletin bilgisi dahilinde... 6'sı cenaze halinde olan 31 yurttaşımızın akıbeti belli değildir. Bizle ve yerelle hiçbir temasın olmaması bu insanlara ya sağlık  hizmeti gitmediği için yaşamlarını yitirdikleri ya da ses kayıtlarında da görüleceği gibi bir infaz süreciyle katledildikleri  şüphe ve kaygısını en üst seviyeye ulaştırmıştır.

Bu kayıtları sadece kamuoyunu bilgilendirmek için belli bir kısmı ile sizlerle paylaşmaya karar verdik. Elimizdeki ses kayıtlarının tamamını ise konuyu takip eden ya da edecek olan savcılık ile paylaşmaya hazırım hükümet ve devletten beklentimiz bu kaygılarımızın giderilmesi. Bu insanlar hala yaşıyorsa hastaneye kaldırılmalı eğer yaşamlarını yitirdiler ise bir an önce oradan çıkarılmalı ve kamuoyuna derhal açıklama yapılmalıdır gerekçesi ne olursa olsun, hiçbir devlet 9 gün boyunca 150 metrelik  bir yaşam  koridoru oluşturamamasını  hiçbir şekilde açıklayamaz. "

"HALA YAŞIYORLARSA HASTANEYE GÖTÜRÜLSÜNLER"

Meral Danış Beştaş - HDP Adana Milletvekili:

"Bu ses kayıtlarını yayınlamak zorunda kaldığımız için yaralılardan, ailelerinden ve kamuoyundan özür diliyoruz. Şu ana kadar bugün 12:31 itibariyle 48 saat boyunca Cizre'deki vahşet bodrumundaki kimseden haber alamadık, iletişim kurmadık. Biz açlık grevini başlattığımızda da tek bir talebimiz vardı, yaralıların hastaneye sevki ve cenazelerin ailelerine teslimi. Bu ses kayıtlarını yayınlamamızın tek sebebi var, hala yaşıyorlarsa bu kayıtlar vasıtası ile yaşam haklarını korumak dışında hiçbir amacımız yoktur. En son yaralıların anneleri gitmeye çalıştı ve onlar da gözaltına alındı. Bu kayıtları Kriz Koordinasyon Merkezine de  dinlettik, çünkü bir çatışma, saldırı olmadığını söylediler."

Osman Baydemir- HDP Şanlıurfa Milletvekili: 

"5-6 gündür tek bir talebimiz vardı, bodrum katında kalan insanların tahliye edilerek hastaneye naklini sağlamaya çalışıyoruz. Tarihimizdeki en çirkin, kirli ve karanlık savaşla karşı karşıyayız. Tam yaralılar çıkıp yürüyecekken, bunu tüm  birimler, Cizre kaymakamlığı, askeri yetkililer biliyorken, kim, hangi birim, hangi tim binaya operasyon gerçekleştirdi ve bunun talimatı kimden alındı? 49 saat 4 dakikadır hiçbir temasımız olmadığı, sadece bizim değil hiç kimsenin teması olmadığı isimlerini tek tek TBMM'de zikrettiğimiz, cumartesi 12:31’e kadar hayatta olan bu insanların akıbeti nedir? Şu anda yaşıyorlar mı, başka bir şey mi oldu? Derhal cevap bekliyoruz. Cizre'deki bu operasyon hangi merkez tarafından yürütülmektedir? Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Valilikler eliyle yürütülüyorsa, bu çabamız neden boşa çıkarıldı? Bina heronlar tarafından izleniyor, seslerin kayıt edildiği anlar heronlar tarafından da kayıt edildi... 16 dakikalık ses kayıtlarının tümünü yayınlarsak, büyük infial olur... "

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "HDP skandal 'TAPE'leri yayınladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete