Hasan Ferit Gedik davasında hakim yok, dosya yok, sanık yok; adalet de yok

Uyuşturucu çetelerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in ölümüne ilişkin davanın dördüncü duruşmasına ‘yoklar’ damga vurdu. Hakimin ‘izin aldığı’, sanıkların getirilmediği, bakanlığa gönderilen dosyanın akıbetinin bilinmediği dava 6 Ocak 2015’e ertelendi.
Gedik, Gezi direnişi sırasında İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Gülsuyu mahallesinde öldürülmüştü.

SANIK İFADELERİ DAVA DOSYASI OLMADAN ALINMIŞ!

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma nedeniyle ‘dünyanın en büyük adalet sarayı’ olarak tanımlanan İstanbul Anadolu Adliyesi yine polis ablukası altındaydı.

Mahkeme heyeti başkanının mazeret bildirerek katılmadığı, sanıklarınsa getirilmediği duruşmada, heyetin dava dosyası olmadan tutuksuz yargılanan iki sanığın ifadesini aldığı ve duruşmalara katılmama taleplerini de kabul ettiği ortaya çıktı.

'ARADA DÖRT DURUŞMA OLMUŞ VE BİZE HABER VERİLMEDİ'

bianet’e konuşan Gedik ailesinin avukatlarından Ebru Timtik, “Son yaptığımız duruşma üçüncü duruşmaydı ancak şimdi duyuyoruz ki yedinci duruşmayı yapıyoruz. Yani o arada dört duruşma olmuş ve bize haber verilmedi. Sanıkların ifadeleri alınmış ancak biz sanıkları sorgulayamadık” dedi.

DOSYANIN AKIBETİ BAKANLIĞA SORULACAK

Hiçbir ilerlemenin sağlanamadığı duruşma sonunda mahkeme, dava dosyasının ‘akıbeti’ için Adalet Bakanlığı’na, duruşma salonundaki ses ve görüntü kayıt cihazlarının kullanılabilir hale gelmesi içinse Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılması ve bir sonraki duruşmanın 6 Ocak 2015’te görülmesine karar verdi.

DAVANIN ERTELEME GEÇMİŞİ

Davanın 14 Ağustos’ta görülecek ilk duruşması ‘güvenliğin sağlanamadığı’ gerekçesiyle başlamadan ertelenirken, 4 Eylül tarihinde görülmesi gereken 2’nci duruşmada ise ‘duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersiz olduğu’ nedeniyle 20 günlük süre zarfında 2’nci kez ertelenmişti.

Davanın 15 Eylül’de görülen üçüncü duruşmasında ise dava dosyası, salon elverişsizliği ve güvenlik gerekçe gösterilerek nakil talebiyle bakanlığa gönderilmiş ve dava bugüne ertelenmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Ferit Gedik davasında hakim yok, dosya yok, sanık yok; adalet de yok" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete