Erdoğan, ihtihar eden Japon mühendisi unuttu

Yalova Belediye Başkanı Salman, Osman Gazi Köprüsü'nün açılış töreninde, yapımı sırasında intihar eden Japon mühendisin unutulduğunu söyledi.
Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı, İzmit Körfezi’nin iki yakasını birleştiren Osman Gazi Köprüsü’ndeki törende, emeği geçen herkese teşekkür edilirken, köprü inşaatında halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden ve adına Haysiyet Anıtı yaptırdıkları Japon Mühendis Ryoichi Kishi’nin de hatırasının yad edilmesini beklediğini söyledi.



Salman, “Bizde bu vefa duygusundan zamanında fazlasıyla vardı, ancak gelinen noktada vefa duygumuz ciddi anlamda erozyona uğradı” dedi.



İstanbul ile İzmir arasındaki karayolunu 3.5 saate düşürecek olan İstanbul-Orhangazi ve İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan Osman Gazi Köprüsü’ne son tabliyenin konulması ve yapımı tamamlanan Altınova-Orhangazi Otoyolu’nun açılışı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katıldığı törenle gerçekleşti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu açılışı yapılan projenin yaşama geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bu törende, geçen yıl mart ayında, köprünün inşaat aşamasında halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar ederek yaşamını yitiren Japon Mühendis Ryoichi Kishi’nin de anısının yad edilmesini beklediğini söyledi. İntiharından sonra Japon Mühendisin onurlu davranışı nedeniyle adına geçen eylül ayında haysiyet anıtı yaptırdıklarını söyleyen Salman, şunları söyledi:

“Dün bir devlet töreniyle Körfez Geçiş Köprüsüne son tabliye konularak devamındaki 40 kilometrelik Yalova-Gemlik Otobanı’nın açılışı yapıldı. Orada emeği geçenlere teşekkür edildi ama bence bir kişiye özel bir parantez açılması gerekiyor diye düşünüyorum. O da, köprünün inşaat aşamasında teknik bir hata yüzünden çelik halatın kopmasından ve yaşanan gecikmeden kendisini sorumlu tutup intihar eden Japon Mühendis Ryoichi Kishi’nin özellikle anısının yâd edilmesiydi. Bu Japon mühendis kendi konusunda dünyada 5-6 kişiden bir tanesiydi. Yaşamına, kendi geleneklerine bağlı kalarak, kendi yöntemleriyle veda etti. Biz Yalova olarak, Yalova Belediye Başkanı olarak Japon Mühendis Ryoichi Kishi adına bir anıt yaptırdık. Yalova’da. Japon Başkonsolos da bu törene katıldı. Hatta bize dahi haber vermeden ölümünün 1′inci yıldönümünde o anıta gelip çiçek bırakıp dua etmişler. Bu Japonların vefasının en güzel örneklerinden bir tanesi. Bizim de bundan örnek çıkartmamız gerekiyor. Bizde bu vefa duygusundan zamanında fazlasıyla vardı, ancak gelinen noktada vefa duygumuz ciddi anlamda erozyona uğradı. Bu vesileyle bu köprünün artık hizmete girmesine sayılı günler kala ben adımdan esinlenerek bir anlamda vefayı Ryoichi Kishi’ye bir daha gösteriyorum. Oraya verdiği destek, katkı, mesleki bilgi ve becerisinden dolayı onu saygıyla bir kez daha anıyorum, toprağı bol olsun diyorum” dedi.

KENDİNİ SORUMLU TUTUP İNTİHAR ETMİŞTİ

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi’nin İzmit Körfezi’nin her iki yakasını birbirine bağlayan köprünün inşaatında, gerilen halatın kopması sonucu projedeki çalışmalar bir süre aksamıştı. Bu olaydan kendisini sorumlu tutan Japon Mühendis Ryoichi Kishi geçen yılın Mart ayında, bilek ve boğazını keserek intihar etti. Japon Mühendisin cesedi ilçedeki mezarlık girişinde okula giden öğrenciler tarafından bulundu. Bileklerini ve boğazını maket bıçağıyla keserek intihar eden Japon Mühendis ‘Olayın sorumluluğu tamamen bana ait’ yazılı bir not bırakmıştı. Olayın ardından Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Japon Mühendisin adının, Haysiyet Anıtı yaptırdı. Bu anıt ise geçtiğimiz eylül ayında açıldı. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan, ihtihar eden Japon mühendisi unuttu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete