Diyarbakır'da bir sokağa çıkma yasağı daha

Diyarbakır'da Sur'dan sonra Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken; Dağkapı Meydanı'nda da bugün saat 16.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirdildi. Sur'da PKK'ya düzenlenen operasyonlarda bugün 1 kişi daha öldürüldü. Ölenlerin sayısı polisi yaraladıktan sonra çatışmada öldürülen Güler Eroğlu ile birlikte 4'e yükseldi.

Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde kaymakamlık tarafından dün Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleler ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilen edildi. Yasağın ardından mahallelerde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timleri tarafından operasyon başlatıldı.

Dağkapı Meydanı'nda polisin bariyerlerle aldığı güvenlik önlemleri sırasında, Sur İlçesi'nden çıktığı sırada Güler Eroğlu, polise tabanca ile saldırı düzenleyip, 1 polisi yaraladıktan sonra çatışmada öldürüldü.

DAĞKAPI'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLEN EDİLDİ

Sur Kaymakamlığı'nın 6 mahalledeki sokağa çıkma yasağının ardından bugün saat 16.30'dan itibaren merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dağkapı Meydanı'nda da sokağa çıkma yasağı getirildi. Sur İlçesi Kaymakamı ve Yenişehir İlçesi Kaymakam Vekili Mehmet Tura, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sur İlçesi'nde BTÖ mensuplarınca sokakların beton bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının engellenmesi, çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin engellenmesi, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma vb. eylemelerin devam etmesinden dolayı bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendeklerin içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç, maddesi gereğince Sur İlçesi Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz Mahalleleri ve Gazi Caddesinde 02.12.20I5 günü saat 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

İlçemiz Yenişehir Mahallesi Dağkapı Meydanı'nın anılan mahallelerin bitişiğinde olması mezkur risklerin bu meydan için de aynen geçerli olması, operasyon bölgesine yakınlığı nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Yenişehir Mahallesi Dağkapı Meydanı'nda 5442 sayılı Kanunun 32/Ç maddesi gereğince, 03.15.2015 günü saat 16.30'dan geçerli olmak üzere, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda dünden bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlerdiği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü. Dün 3 kişinin öldüğü çatışmalar sırasında Sur'da bugün 1 kişinin daha öldürüldüğü belirtildi. 

Polis, sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgelerin giriş ve çıkışlarında da geniş güvenlik önlemleri aldı. İlçeye giren ve çıkan vatandaşlar didik didik aranırken, olay yerine müdahale için giden ambulanslarında arandığı gözlendi. Operasyona İstanbul, İzmir, Siirt, Erzincan, Batman'ın da aralarında bulduğu özel harekat timleri de destek veriyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Diyarbakır'da bir sokağa çıkma yasağı daha" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete