Davutoğlu'nun yalanı ortaya çıktı

Davutoğlu'nun NTV'de "IŞİD'i terör örgütü ilan ettik" açıklamasının aslı olmadığını, tarihini de yanlış belirtildiği kararda başka bir konu ele alındığını ortaya çıkardık. İşte doğru tarihiyle birlikte Resmi Gazete'de yer alan o karar...
HABER DETAY | KARŞI GAZETE

NTV’de canlı yayında soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu IŞİD hakkında yaptığı açıklamanın ayrıntılarını araştırdığımızda, olayın hiç de Davutoğlu'nun anlattığı gibi olmadığını farkettik.

AKP hükümetinin IŞİD’le arasında mesafe koymadığı ve terör örgütü demediği yönündeki eleştirelere karşı çıkan Davutoğlu, “Hükümetimizin IŞİD'e terör örgütü demediğini söylüyorlar. Biz 13 Ekim 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD'i terör örgütü ilan ettik.” İfadelerini kullandı.

13 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’ye baktığımız zaman, Davutoğlu’nun bahsettiği gibi, IŞİD’i terör örgütü olarak ilan ettiklerine dair bir karar göremedik. Biraz daha araştırdığımızda Davutoğlu’nun söylediği tarihten 3 gün önce yani 10 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yer almış bir kararla karşılaştık. Ama bu karar, Davutoğlu’nun bahsettiği gibi IŞİD’i terör örgütü ilan eden bir karar değil. Bu karar; Terörler ilişkili kişilerin Türkiye’de mal varlıklarının dondurulduğuna dair alınmış ve ilan edilmiş bir karar.


RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN O KARARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

RESMİ GAZETE'NİN KARARINDA YER ALAN İSİMLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bm Güvenlik Konseyinin listelediği kişi, kuruluş ve organizasyonların tasarrufunda bululunaların listelendiği isimlere ait mal varlıklarının dondurulduğu bir karar için Davutoğlu, hiç tereddüt etmeden canlı yayın kararında o kanunda ‘IŞİD’i terör örgütü ilan etiik’ dedi.

Özetle, Türkiye IŞİD’e hala, ne resmi kaynaklarda ne de kamuoyunda ‘terör örgütü’ diyemedi. Diyemediği gibi de, konuyla ilintili olan ancak alakası olmayan bir kararı ‘IŞİD terör örgütüdür’ kararı olarak kamuoyu ile paylaştı. Yine AKP, yine halkın aklıyla alay etme çabası...

HABER DETAY | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'nun yalanı ortaya çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete