Davutoğlu’nun ayak bastığı her yerde ‘makul şüphe’ baskınları: Makul değiliz, hiçbirimiz

Davutoğlu’nun gittiği yerlerde ‘makul şüphe’ ile parti ve dernek binalarına baskınlar düzenlendi. Makul şüphe bugün AYM gündeminde...
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün katılacağı programlar öncesi polis saldırıları yaşandı. Edirne'de dernek ve parti binaları 'makul şüphe' gerekçesiyle basılırken Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 10 öğrenci Davutoğlu'nun katılacağı program öncesi gözaltına alındı. Program iptal edildi.
YA PROTESTO EDERSE

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Edirne'ye giden Başabakan Ahmet Davutoğlu'nun protesto edileceği korkusuyla polis, ÖDP ile Edirne Gençlik Kültür Evi Derneği'ne baskın yaptı. Komünist Parti üyeleri ise polis tarafından 'makul şüpheliler' listesinde bulundukları gerekçesiyle karakola çağrıldı.

ANCAK ONU BULURSUNUZ!

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Edirne İl Başkanlığı'na düzenlenen baskında ‘makul şüphe’ yasasını gerekçe gösteren polis, parti il binasında arama yaptı. Baskında parti broşürleri, yayınları ve bildiriler incelenmeye alındı. Twitter'dan açıklama yapan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, baskına şu ifadelerle tepki gösterdi: “Polis Edirne il binamızı didik didik aramış. İl Başkanı'mızın dediği gibi “Bizde para dolu ayakkabı kutuları bulamazlar.”

ÖDP Edirne İl Başkanlığı, baskın ardından yaptığı açıklamada, “Makul şüphe gerekçesi ile kentte yaratılan bu baskı ortamının adı açıkça faşizmdir” dedi. Açıklamada, “Bizim evlerimizden, bizim partimizden, bizim derneklerimizden para sayma makineleri çıkmaz. Orada ancak vicdan bulabilirsiniz, onur bulabilirsiniz. Dostluk, dayanışma ve Haziranın umudunu bulabilirsiniz. Bu da sizin işinize yaramaz" ifadelerine yer verildi.

Komünist Parti Edirne İl Örgütü de yaptığı açıklamada, “Edirne halkı bu Osmanlı özentisi kasaplara ve onların padişahına boyun eğmemeyi sürdürecektir” dedi.

YTÜ'DE DE SALDIRI

Öte yandan Esenler Belediyesi'nce düzenlenen Kentsel Dönüşüm ile ilgili “Geleceğin Şehirleri Sempozyumu”na katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu’nda yemekhane önünde protesto edildi. Okulun duvarlarına ‘hırsız var’ afişi asan öğrencilere önce özel güvenlik görevlileri, daha sonra ise okula giren çevik kuvvet polisleri saldırdı, 23 öğrenci gözaltına alındı. Polisin, öğrencilere destek veren öğretim üyelerine de saldırdığı belirtildi. Üniversite kampusunu bir süre ablukaya alan polis Davutoğlu’nun protestolar nedeniyle üniversitedeki programını iptal etmesi üzerine kampüsten ayrıldı.

"MAKUL ŞÜPHE" AYM GÜNDEMİNDE

Anayasa Mahkemesi, aramalara ‘kuvvetli şüphe ve somut delil’ yerine ‘makul şüphe’ şartı getiren, hükümete karşı suçlarda tek hâkimin kararıyla telefon dinlemesi yapılmasına vize veren son yargı paketini gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, yasanın iptali için CHP’nin yaptığı başvuruyu bugün görüşecek. İktidarla muhalefet arasında sert tartışmalara neden olan kanun teklifi 12 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasıyla yürürlüğe girmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’nun ayak bastığı her yerde ‘makul şüphe’ baskınları: Makul değiliz, hiçbirimiz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete