Davutoğlu'na 'Darbe' tokadı: “ Tek darbeci halkı soyan hükümettir“

AKP’li torpil listesine karşılık Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Davutoğlu iki belge gösterdi. CHP’ye ‘darbeci’ demeye devam eden Davutoğlu’na CHP Lideri Kılıçdaroğlu yanıt verdi: Tek darbeci halkı soyan hükümettirÇ.
AKP Nevşehir İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin gündeme getirdiği torpil listesine karşılık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sınavsız personel aldığı iddiasını yineledi, 2 belge gösterdi.
OSMANLICA PANKART

Osmanlıca dersi tartışmaları sürerken Davutoğlu'nun katıldığı kongrede Osmanlıca “Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu” pankartı açıldı. Konuşmasında Meclis'te başlayan 'darbecilik' tartışmasına değinen Davutoğlu, “Geçen gün Meclis’te bir tartışma oldu. Kılıçdaroğlu’na Mısır’ı savunuyorsanız siz de darbecisiniz dedim. Madem ki darbeci değilsiniz, ‘27 Mayıs demokrasiye bir hançerdir’ deyin sizi ben de alkışlayacağım. 28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz” dedi.

TORPİL İDDİALARI

AKP'lilerin yakınlarına dair torpil listesi açıklanması sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu iddiaların bir kısmını kabul etmesine rağmen net bir açıklama yapmayan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmeye devam etti. Davutoğlu şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Size 2 belge göstereceğim. Bin 272 kişi sınavla alınıyor, geri kalanların puanları yükseltilerek, 3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var. İhalelerin belgeleri elimizde.”

Nevşehir Valiliği'ni ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Davutoğlu, çözüm sürecine dair sık sık açıklama yapılmasının sürece zarar vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gülen Cemaati'nin faili meçhul iddiasına dair sözlerini de değerlendiren Davutoğlu, devam eden soruşturma ve yargı süreçleri dolayısıyla detaya girmenin doğru olmadığını söylerken, "Son derece illegal ya da toplum huzurunu bozacak, kriminal nitelikte olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar var” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'DARBECİ' YANITI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmada CHP’ye ‘darbeci’ diyerek yüklenmesine karşılık Twitter’dan cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, “Tüm yolsuzluklarını yüzlerine vuruyorum, verebildikleri tek cevap ‘Siz darbecisiniz’ oluyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'na 'Darbe' tokadı: “ Tek darbeci halkı soyan hükümettir“" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete