Davutoğlu : Özgür düşünce ülkesiyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında muhalefeti eleştirdi.

 Yeni Türkiye'de herkes'in tam bir düşünce ve inanç özgürlüğüne sahip oldugunu dile getiren Davutoğlu, kimse artık bu özgür ülkede düşüncesi dili kıyafeti dolayısıyla tahkir edilmeyecek. 

Eski Türkiye'nin hükümetleri ayakta kalmaya çalışıyordu. Bunun için de popülist ekonomi politikaları takip ediliyordu. Vesayet sisteminin özüne dokunmaktan kaçınıyordu. Yandaşlara şu veya bu rantı sağlayım telaşındaydı. Yeni Türkiye'de 12 yıldır süreklilik içinde vizyon üreten bir hükümet var. Siyasi istikrar var. 
 

Davutoğlu şöyle konuştu:

"BİZ BRÜKSEL'DE AVRUPALI GİBİ KONUŞURUZ"

"Biz Brüksel'de Avrupalı gibi konuşuruz. Ortadoğu'ya gittiğimizde, Bağdat, Şam, Kudüs'e gittiğimizde bir Ortadoğulu Müslüman olarak, bir Ortadoğulu olarak bu kadim kültürden konuşuruz. Taşkent'e, Semerkant'a, Buhara'ya, Aşkabat'a, Bakü'ye gittiğimizde bir Türk olarak konuşuruz. Balkanlara gittiğimizde, Üsküp'te veya Saraybosna'da bir evladı fatihan olarak konuşuruz. Herkesle gönül diliyle konuşmayı biliriz biz."

"BU ÜLKE 3 HANELİ ENFLASYONLARLA YÖNETİLMEYECEK"

Davutoğlu, "Ülkede enflasyon tekrar çift haneli rakamlara çıkar diye bir felaket tellallığı yapanlar ve böyle bir karamsar tablo için neredeyse bütün enerjilerini sarf edenlere kötü bir haberimiz var; İnşallah bu ülke, bir daha onların dönemlerinde olduğu gibi iki, üç haneli enflasyonlarla yönetilmeyecek. Ve enflasyon da önümüzdeki dönemde gittikçe artan bir hızla düşecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Yeni hükümet kurulduğunda yaptığımız ilk iş, daha güvenoyu almadan yaptığım ilk toplantı çözüm süreci mekanizmasını oluşturma toplantısı oldu. 1 Ekim'de de Başbakanlık kararnamesiyle çözüm süreci mekanizmasını ortaya koyduk. Peki cevap ne oldu? 6-7 Ekim'de eşkıyalıklarını zirveye çıkardılar. Biz bunlara sessiz mi kalacağız!" diye konuştu.


    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu : Özgür düşünce ülkesiyiz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete