Can Dündar: Güvenlik güçleri birbirine silah çekiyor

MİT TIR'larını haberleştirdikleri için casusluk suçlamasıyla yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül yarın yine hakim karşısına çıkacak.
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılandıkları davaya yarın devam edilecek.

Basına ve izleyicilere kapalı olarak görülen davanın yarınki oturumunda gazeteci Emre Erciş tanık olarak dinlenecek. Dava, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde saat 10.00’da başlayacak.

Mahkeme, geçen celse, Dündar ve Gül’ün avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini bildirmeleri için süre vermişti. Daha önce mahkemeye çağrılan ancak gelmeyen tanık Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.

NE DEDİLER?

Dündar ve Gül’ün savunmaları, 1 Nisan’daki celsede alınmıştı. Dündar, TIR’lar durdurulduktan sonra MİT’çi olduğunu söyleyen kişilerin yaka paça araçtan indirildiğini anımsatarak, “Devletin güvenlik güçleri birbirine silah çekiyor. Bu Talat Aydemir’in başarısız darbe girişiminden sonra ilk kez gerçekleşti. Ayrıca sır denilen şey, MİT TIR’ları durdurulduktan sonra TBMM’de konuşuldu. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın da aralarında olduğu onlarca kişi demeç verdi konuyla ilgili” demişti.

Erdem Gül ise şunları söylemişti: “Yapılan haberler eleştirilebilir, tartışılabilir ama soruşturma konusu yapılamaz.”

    :

    :

    :

    :

    "Can Dündar: Güvenlik güçleri birbirine silah çekiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete