​Camide veli toplantısı

İstanbul Aksoy İmam Hatip Ortaokulu’na yeni atanan müdür, erkek öğrencilerin babalarıyla camide buluştu.
AKP döneminde, camiye siyaset kürsüsünün sokulmasından spor salonu haline getirilmesine kadar ibadethanelerin kutsallığını zedeleyecek her türlü girişime tanıklık eden Türkiye, sonunda bunu da gördü… İstanbul Aksoy İmam Hatip Ortaokulu’na yeni atanan müdür, veli toplantısını camide yaptı. Toplantıya sadece erkek öğrencilerin babaları çağırıldı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a övgüler yağdırıldı.

SABAH ERKEKLER, ÖĞLE KIZLAR

Kız ve erkek öğrencilerin sabahçı-öğlenci olarak ayrı eğitim gördüğü Aksoy İmam Hatip Ortaokulu ile Aksoy Ortaokulu’nda, binaların güçlendirme inşaatı nedeniyle bir süredir öğretim taşımalı olarak yapılıyor. Öğrenciler ilçedeki komşu okullarda ders görüyor. Aksoy İmam Hatip Ortaokulu’na yeni atanan Müdür Mahmut Balcı, yarıyıl tatili öncesi veli toplantısı yapmak için okula yakın Ashab-ı Kiram Camii’ni seçti. Kız ve erkek öğrencilerin veli toplantısını ayıran okul yönetimi, anne-baba ayrımına da gitti. Esenler Müftülüğü’nden alınan izinle 11 Ocak Pazar günü öğle namazından hemen sonra düzenlenen veli toplantısına, sadece erkek öğrencilerin babaları çağırıldı.

Balcı, veli toplantısını camide düzenlemesinin gerekçesini, “Acil ihtiyaçtan, toplantı için en uygun yerin, okula en yakın cami olduğuna karar verdik” diye açıkladı. Balcı “Öğrencilere yönelik bazı toplantıları da camide yapacağız. Bu toplantıyı camide düzenlemenin bir amacı da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışmalara imza atmasının gerekli ve önemli olduğunu fikrini hayata geçirmektir” dedi.

KUŞAKLAR ARASINDAKİ FARK

Mahmut Balcı, velilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki önemini anlatırken, siyasete de girdi. İmam hatip okullarında okuyanlar ile mezunlar arasındaki düşünce farklılığına dikkat çeken Okul Müdürü, sözlerini sürdürdü:

“Günümüzün imam hatip gençliği ile ilk imam hatip nesli aynı şeyleri düşünmüyor. Arada ciddi farklar var. Biz eğitimcilerin ve duyarlı velilerin gö-revi aradaki farkları azaltmaktır. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı ile Başbakanımızın imam hatip konusunda gösterdiği duyarlılığı herkeste göremiyoruz. Bu çabalara seyirci olanların konuşmaya ve önerilerde bulunmaya hakları yoktur.”

SADECE ERKEK ÖĞRENCİLERİN BABALARI

Okul Müdürü Mahmut Balcı, ilk veli toplantısına sadece babaları davet etti. Velilerin eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yeri ve önemine dikkat çeken Balcı, birçok okulda toplantılara sadece annelerin katıldığını söyledi. Bu durumu değiştirmek için farklı bir uygulama yaptıklarını ve davet mektubunda “Sadece erkek öğrencilerimizin babalarının katılabileceği veli toplantısına bekliyoruz” dediklerini söyleyen Balcı, “Sadece annelerin katılacağı toplantılar da düzenleriz” dedi.
Bu haber 913 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "​Camide veli toplantısı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ