Belediye Başkanı damadını KPSS'siz memur yaptı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da; belediye başkanı, damadını "KPSS'siz" memur yaptı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’daki AKP teşkilatlarında “torpil” “adam kayırma” “usulsüzlük” iddialarının ardı arkası kesilmiyor.


Yıllardır Konya AKP Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Özgür Ergun’un zehir zemberek istifa açıklaması ile gündeme gelen Konya AKP teşkilatlarındaki iddialara bir yenisi daha eklendi. Son iddia Konya’nın merkez ilçelerinden Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli’nin damadını belediye bünyesinde KPSS’siz memur olarak atadığı… MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı söz konusu iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, dün olaylı bir şekilde istifa eden AKP Konya Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun “Ak Parti teşkilatlarında görev yapmış olmanın devletten maaş almayı hak ettirdiği bir Ak Parti Allah korusun yozlaşmanın eşiğine gelmiş demektir” demiş, Konya AKP teşkilatlarındaki kirli ilişkileri gözler önüne sermişti. Ergun “Gerek Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin bir arka bahçe gibi kullanılması, il başkanlığında görev alan isimlerin kadro verilerek ödüllendirilmesi, gerekse de resmi kurumların avukatlığını Ak Parti’li yöneticilerin yapması etik ve adil olmayan uygulamalardan bazılarıdır. Paralel yapı ile mücadele edeceğini açıklayan yeni il başkanının yönetiminde paralel yapıya yakın isimlerin bulunması, hükümet karşıtı açıklama yapan ve Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ağır hakaretlerde bulunan Sivil Toplum Kuruluşu yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle yollarımızı ayırdığımız bir ismin de yeni il yönetiminde yer alması manidardır.” diye konuşmuştu.

Ergun’un iddialarını adeta doğrulayan bir iddia Başbakan Davutoğlu’nun seçim bölgesi olan Konya’da gündeme bomba gibi düştü. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin damadının belediye bünyesinde sınavsız memur yapıldığı iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine soru önergesi vererek taşıdı.

Mehmet Hançerli 2004′den beri Karatay Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde kamuoyunda konuşulan iddialara yer verdi. İddialara göre, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin damadı Kemal F. taşeron şirket elemanı olarak çalışırken, kayınbabası yurt dışına çıktığında başkanlık vekaletini verdiği bir belediye meclis üyesi tarafından önce sözleşmeli personel yapıldı. Ardından 6495 sayılı Torba Yasa'yla kadroya alındı. Karatay Belediyesi İhale Müdürlüğünde çalışmaya devam eden Kemal F., KPSS’ye girmeden sınavsız memur oldu.

MHP Konya Milletvekili Kalaycı soru önergesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Karatay Belediyesinde bazı kişilerin önce sözleşmeli yapılıp, 6495 sayılı Kanunla memur kadrosuna geçirildiği iddiaları doğru mudur? Bu iddialarla ilgili açılan bir inceleme veya soruşturma var mıdır?

Konya’da mahalli idarelerde çalışan kaç sözleşmeli personel, 6495 sayılı Kanun uyarınca memur kadrosuna atanmıştır? Memur kadrosuna atananlardan kaç kişi, 2013 yılı Haziran ayı içinde sözleşmeli personel olarak atanmış görünmektedir? Konya’da, kamu idarelerinin istisnai kadrolarına atama yapılması konusunda son beş yılda hangi birimlere ve kaç kişi için Bakanlığınızca izin verilmiştir? KPSS sınavına girip atama bekleyen ve bir türlü sıra gelmeyen milyonlarca işsiz gencimiz varken, sözleşmeli personel alınıp sonra kadro verilmesi, istisnai yollarla ve fırsatçılık yapılarak memur kadrolarının doldurulması haksızlık değil midir? Torpil, iltimas ve haksızlıkları önlemeye yönelik bir çalışmanız var mıdır” diye sordu.

MHP Konya Milletvekili Kalaycı ayrıca soru önergesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı Su Kanalizasyon İdaresine alınan 6 kişinin AKP Konya İl Başkanının, 1 kişinin Konya Büyükşehir Belediye Başkanının, 9 kişinin de belediye ve KOSKİ yöneticilerinin yakınları olduğu iddiaları hakkında bir açıklama yapılmadığını hatırlattı. Kalaycı, bir AKP milletvekilinin oğlunun Ilgın Belediyesi’nin istisnai kadrosu kullanılarak memur yapıldığı ve kaplıcalara müdür olarak atandığı yönündeki iddialarında cevaplandırılmasını istedi.

DAVUTOĞLU ‘KOLUNU KOPARTIRIZ’ DEMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde partisinin Ankara il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak “Şunu da teyiden söylüyorum. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza, yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız” diye konuşmuştu.





    :

    :

    :

    :

    "Belediye Başkanı damadını KPSS'siz memur yaptı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete