Atatürk Havalimanı'nda uçak köpeğe çarptı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda piste giren bir köpeğe iniş yapan THY'nin Porto İstanbul seferini yapan Boeing 737 tipi uçağı çarptı.
Çarpma sonucu hayatını kaybeden köpeğin cesedinin alınması sırasında hava trafiğinde aksamalar yaşandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz Nisan ayında Florya-Ataköy yönündeki 05-23 numaralı pistine köpek girince iniş için yaklaşmada olan bazı uçaklar pisti gaç geçmek zorunda kalmıştı.Bu sefer ise korkulan oldu ve piste giren bir köpeğe uçak çarptı. Türk Hava Yolları'nın bugün akşam saatlerinde Porto-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi TK1450 sefer sayılı uçağı saat 21.33'te Atatürk Havalimanı'nda Ataköy Florya yönündeki 05-23 numaralı pistine inişinin ardından bir köpeğe çarptı.Pilot,konuyla ilgili hava trafik kontrolörüne, "Köpeğe çarptık şu an pisti terk ediyoruz.Kontrol maksadıyla burun ve iniş takımlarını kontrol etmek isteriz" bilgilendirmesinde bulundu. 

Aprona nereden girdiği belli olmayan köpek çarpma sonucu ölürken cesedinin alınması sırasında hava trafiğinde aksamalar yaşandı. Cesedin kaldırılması sırasında 3 uçak pisti pas geçerken çok sayıda uçakta iniş öncesi havada tur atmak zorunda kaldı. Apron personeli köpeğe çarpan THY uçağını 203 numaralı körükte temizledi.

Kaynak: haberturk.com

    :

    :

    :

    :

    "Atatürk Havalimanı'nda uçak köpeğe çarptı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete