Ali İsmail Korkmaz Vakfı doğumgününde açıldı

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de bir grup sivil ve polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın doğumgününde Hatay'da adının verildiği bir vakıf açıldı.
Merkez Antakya İlçesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın (ALİKEV) açılışına çok sayıda yurttaşın yanı sıra annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürken Korkmaz da katıldı. Vakıfta, Ali İsmail'in dövüldüğü gün üzerinde bulunan kıyafetlerin de aralarında bulunduğu kişisel eşyalar da sergilenirken adına bir kütüphane oluşturuldu.



ANNE EMEL KORKMAZ: BURAYA GELDİĞİMDE ALİ'Yİ GÖRÜYORUM


DHA'nın haberine göre, anne Emel Korkmaz, "Yaşasaydı 21 yaşına girecekti. Olmayan bir çocuğun doğumgünü olur mu? Evet bu vakıfla birlikte olacak inşallah. Ben buraya geldiğimde Ali'yi görüyorum. Evde durmak bile istemiyorum, her boş vaktimde buraya gelmek istiyorum. Çünkü burada Ali gibi düşünen, onu sahiplenen gençler var" dedi.

Gürkan Korkmaz ise vakfın ana fikrinin Ali İsmail'in öğrencilik yıllarında arkadaşlarını toplayarak kurduğu bir yapıyla sürekli ihtiyaç sahiplerine yardım etmesinden geldiğini belirtti Ağabey Korkmaz, "Ali İsmail'in ardından adına parklar, sokaklar, köprüler yapıldı. Ama en iyi temsil edecek fikir onun atılımlarının yaşayacağı bir vakıftı. Bizde onu yaşatmak için, düşlerindeki özgür dünyayı, yarım kalan dünyayı tamamlamak için vakıf fikrinde birleştik. Toplum yararına faaliyetler yapan üretken gençleri yanımızda görmek istedik" diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Ali İsmail Korkmaz Vakfı doğumgününde açıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ