AKP'nin ilanı çalıntı çıktı

AKP'nin Soma'da yapacaklarını anlattığı gazete reklamında, CHP'nin Meclis'e sunduğu öneriler yer aldı.
 AKP’nin Manisa Milletvekilleri tarafından gazeteye verdiği, “Soma’da meydana gelen elim maden kazası sonrası hükümetimiz tarafından yapılacaklar” başlıklı ilanın aslında CHP’ni getirdiği öneriler olduğuna dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, ” bu arkadaşlar, bizden kopyalayıp, kendilerini bir daha ki seçimlerde yine milletvekili yaptırmak için bir reklam ilanına dönüştürdüler ” dedi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Sakine Öz, AKP’li vekillerin kendi vicdanlarını rahatlatmak için böyle bir yola başvurduklarını ifade ederek,” samimi iseler, torba yasada dediğimiz şeyleri yapsınlar ve bayram öncesi bir hediyesi verelim Soma’lı hemşehrilerimize” diye konuştu.

CHP’li Öz 16 başlık halinde verilen o ilanı şöyle değerlendirdi :

BUNLAR BİZİM VE MADEN İŞÇİLERİNİN İSTEDİĞİ ŞEYLER

” Bu ilanı görünce, AKP milletvekillerinin kendileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını düşünüyorum. Burada bir çok şeyin Soma’da meydana gelen elim maden kazası sonrası “hükümetimiz tarafından yapılacaklar” deniliyor. Yaptıklarımız denilmiyor. Tek tek baktığım maddelerde AKP’lilerin gönülden verdiği bir şey yok. Bu maddelerin hepsinde istenen şeyler bizim ve maden işçilerinin istediği şeyler. Bunlar olması gerekir diye altına şerh koyduk.

KENDİLERİNDEN BİR PARÇA KATKI YOK

AFAD yardım hesabı olayı, hükümetin yaptığı bir şey değil, hayırsever yurttaşlarımızın yaptığı şeyler. Bu yapılan hiç etik bir şey değil. CHP kadın kollarının bir çok il başkanlıkları bunu her zaman yapıyorlar. Maden şehitleri ailelerine 2′şer konut teslim edilecek deniyor. Edilecek deniyor ! edilmedi. Kim teslim edecek ? Doğuş holding ve Gaziantep Organize Sanayiiden deniliyor. Yine kendilerinden bir parça katkı yok. CHP’li Beşiktaş Belediyesi 30 tane konutu noter huzurunda adam kayırmadan kura çekerek teslim etti.

ÖNERGELERİ VEREN BİZLERİZ

Şehit madencilerin her türlü SGK borçları silinecek deniliyor. Yapmasaydınız bari bunları.Sanki lütufmuş gibi sunmuş olmaları apayrı bir ayıp. SGK’nın o günün koşullarında bu parayı verme durumu yoktu. Bunu öğrenince hemen bu ödemelerin yapılması için kanun teklifi hazırladık. Bu paraların verilebilmesini sağlayan Hasan Önen, Özgür Özel, Sakine Öz, Erkan Akçay, Sümer Oral yani muhalefetin bir girişiminin sonucudur. Bunlar ile ilgili AKP milletvekillerinin bir tanesinin önergesi yok.

Kamuda istihdam konusunu da tasarıya koyduran biziz. Yıpranma payını 55′den 50′ye düşüren önerileri biz getirdik. Aslında biz bütün maden işçilerine dedik, ancak bütün maden çalışanlarına çıkmadı. Ücretler konusunda sadece linyit ve taş kömürü işçilerine çıktı. Bütün maden işçileri olsun dedik. Ancak AKP milletvekilleri bu önerilerimizi kabul etmedi.

YAPA” CAĞIZ”, EDE”CEĞİZ” LERİ ANLATAN BİR BELGE

KOSGEB konusuna gelecek olursak, Borcu olmayanlara verilecekmiş. Herkesin bir çok borcu var, sıkıntıları var zaten. KOSGEB’den aldıkları kredi ile hangi iş yerini kuracaklar ? Bu bir göz boyamadır. AKP’nin her zaman yaptığı gibi.

Bayram öncesi Manisa’da ki seçim bölgelerinde ki yurttaşlara, ” biz yapa”cağız”, ede “ceğiz” leri anlatan bir belge. Bizim önerilerimizi kopyalamışlar ancak icraat yok. Yapılan bir şey yok. İnandırıcılığı hiç yok. Bu zanana kadar hiç bir önerge vermemiş bu milletvekillerinin sanki biz yapıyoruz diye yurttaşlarımızı kandırmaya kalktığı bir belgedir. Bu kendi reklamlarını yapmak için gazeteye verilmiş bir belge. Bun belgeye imzasını atanlardan birisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber olmasına rağmen ki onun itiraz etmemesi gereken bu duruma ne yazık ki biz onunla kavga ede ede, tartışa tartışa bu maddeleri torba yasasına koyabildik. Bir de kalkıp ilan veriyorlar itiraz ettikleri maddeler üzerinden. AKP’nin Manisa Milletvekili olan bu arkadaşlar, bizden kopyalayıp, kendilerini bir daha ki seçimlerde yine milletvekili yaptırmak için bir reklam ilanına dönüştürdüler ne yazık ki. Tekrar ediyorum, yapa” cağız”, ede” ceğiz” ile olmaz.

HALKIN İÇİNE ÇIKABİLMEK İÇİN YAPILAN BOŞ BİR REKLAM

Soma’da yeni organize sanayi kurulacağı konusuna gelecek olursak, bu konu ile hiç bağdaştıramadım. Yatırımlar Soma’ya da, Salihli, bütün ilçelere yapılmalı. Madene gideceklerine başka bir alan oluşturulur ve oralarda da çalışırlar. Tarımı bitiren kendileri başka iş alanı da yok sadece maden kalıyor çalışmak için. O bağlamda organize sanayi olmalı ama yapa”cağız”lar la olmuyor. Rahatsız oldukları için, o halkın içine çıkacak durumda değiller. Ben bu konuda vicdan olduğunu düşünüyorum. Halkın içine çıkabilmek için böyle sahte, yapmacık, yapıyoruz, yapacağız gibi vaad etmeden ileriye gitmeyen boş bir reklam, duyuru olarak görüyorum. Vicdanlarını rahatlatmak istiyorlarsa gerçekten işçilerin haklarını savunsunlar, Bayram öncesi torba yasada dediğimiz şeyleri yapsınlar ve bayram öncesi bir hediyesi verelim Soma’lı hemşehrilerimize diyorum”

(SBK)

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin ilanı çalıntı çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete