AKP rahatsız oldu, polis CHP İstanbul'a müdahale etti!

Polis, 17 Aralık afişi için CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın bulunduğu binayı kuşattı.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasına asılan “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankartı indirmek üzere polis ekipleri CHP İstanbul İl Merkezi’ne geldi.


AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan şikayet üzerine savcılık pankartın indirilmesi için Emniyet'e talimat verdi. 

Akşam saatlerinde CHP İstanbul İl Binası'nın önüne gelen polisler, yolsuzluk ve rüşvete karışan dört eski bakanın maskeli fotoğrafının yer aldığı pankartın indirilmesini ve tutanakla kendilerine verilmesini istedi. 

AKP İSTANBUL, 17 ARALIK PANKARTINDAN RAHATSIZ OLDU!

CHP’lilerin pankartı indirmeyeceklerini ifade etmesi üzerine ise polis ekipleri, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı kuşattı. Daha sonra ise il binasında sadece çalışanların olmasını fırsat bilerek AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği vinçle CHP'nin 17 Aralık afişini indirdi.

Bugün, eski Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında CHP İstanbul'da devir teslim töreni olmuş Murat Karayalçın'ın İl Başkanlığı'na oturduğu törene CHP'li katılmıştı. Devir teslim töreni öncesinde CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, il binasının çatışına "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" yazılı pankart asmıştı. 

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, gerçekleştirdikleri eylem hakkında, Gerçek Gündem'e şu açıklamayı yaptı:

"Bunların yaptığı diktatörlüktür, CHP İl Binasını kuşatan polis, il binasında sadece çalışanların olmasını fırsat bilerek 17 Aralık afişi vinçle sökmüştür. Buradan meydan okuyoruz. AKP diktatürlüğünden korkmuyoruz. AKP'nin 4 bakanını ve Bilal oğlanın karıştığı yolsuzlukları iddialarını halkımızı ve bütün İstanbul'a anlatmaya devam edeceğiz. Bir pankartı indirirler, biz 10 tane asarız halka yine doğrulara anlatmaya devam ederiz. 17 -25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftasını 1 hafta boyunca kutlamaya devam edeceğiz. Onların polisleri ve savcıları varsa bizimde arkamızda halkımız vardır. Yarın 17 Aralık pankartlarını İstanbul'daki 39 ilçe binalarımıza asacağız"

İşte AKP İstanbul'un şikayet dilekçesi:




Ve işte CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına asılan o pankart...










    :

    :

    :

    :

    "AKP rahatsız oldu, polis CHP İstanbul'a müdahale etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ