AKP Kırım'da bir televizyona arama yapılmasını kınamış

Gazetecilerin gözaltına alınıp hapse atıldığı, nternette mesaj paylaşanın yargılandığı bir ülkenin hükümeti olan AKP Kırım’da bir televizyonda arama yapılmasını kınadı.
Türkiye'de basına yönelik güçlü bir iktidar baskısı varken ve bu baskı giderek artarken, ülkede gazeteciler hapse atılırken AKP Kırım’da bir televizyonda arama yapılmasını kınıyor.

Evet biz de ilk başta şaka sandık am değil AKP bir televizyonda arama yapılmasını kınadı. 

İÇERİDE BAŞKA DIŞARIDA BAŞKA

Ülkemizde basına yönelik iktidar baskısı yaşanıyor. Gazeteciler hapsediliyor. Yandaş olmayan medya kuruluşlarına adeta sansür uygulanıyor. Baskıların boyutu sınırlarımızı aştı, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler kayıtlarına geçti. Bunları görmezden gelen iktidar, söz konusu başka ülkeler olunca, ‘özgür basın’ talep ediyor. Bu nasıl iş!

BU NE PERHİZ BU NE LAHAN TURŞUSU!

Daha bir kaç ay önce çalışma ofisimiz basıldı! Yaptığımız haberlerin kaldırılması istendi. Genel müdürümüz ve muhabirlerimiz hakkında bir çok suç duyurusunda bulunuldu. 14 Aralık’ta gazeteciler tutuklandı. Tweet paylaşan Sedef Kabaş’a 5 yıl hapis cezası isteniyor. Daha dün gazeteci Mine Bekiroğlu’na, “Erdoğan'a hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. 

Ve bugün ise Dışişleri Bakanlığımız Kırım Tatar televizyonuna yapılan polis baskını için "Basın özgürlüğüne müdahale" dedi.




 
Bu haber 373 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "AKP Kırım'da bir televizyona arama yapılmasını kınamış" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ