Ortalığı kasıp kavuran lodos gidiyor, kuvvetli yağış geliyor

Deniz ve hava ulaşımında birçok seferi iptal ettiren, çatıları uçurup, direkleri deviren lodos, pazartesi günü etkisini kaybedecek, yerini kuvvetli yağışa bırakacak.
Kuvvetli fırtına nedeniyle İstanbul'da deniz ve hava ulaşımında birçok sefer iptal edilirken, fırtınanın etkili olduğu yerlerde çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi. 

Bursa'da ise iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.[İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN]Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre lodos etkisini yarına(2 Şubat) kadar sürdürecek, daha sonra yerini kuvvetli yağmura bırakacak. Türkiye'nin batı kesimleri için ise toz uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa,Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir,Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bursa'da iki gündür devam eden kuvvetli lodos nedeniyle, yeni stadyum inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı, bir kişi de hayatını kaybetti.

BATI'YA TOZ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağışın, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara neden olmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Bu haber 937 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Ortalığı kasıp kavuran lodos gidiyor, kuvvetli yağış geliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ