AKP Diyarbakır'da 29 istifa

Diyarbakır’da 2 meclis üyesi AKP'den istfa etti. Kayapınar ilçesinde bağımsız milletvekili adayı Salim Ensarioğlu'nun seçim bürosunda ortak basın açıklaması yapan üyeler, AKP ile artık çalışmayacaklarını belirtti.
Ortak basın açıklamasını yapan, AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları başkan yardımcılığından istifa eden Asil Ecer yaptı. Açıklamada, “Bizler AK Gençlik olarak 1 Kasım 2015 seçimleri için düzenlenen aday listesinde yaşanan 3’üncü sıradaki adayın, aday oluşundaki trjikomik durum ve oluşan mafyavari istifa krizi sonrasında, aday seçiminde oynanan parasal oyunların devreye girmesinde ve ayrıca Ankara'daki patlama ve son günlerde toplumda infial yaratan olayların baş göstermesi sonucu, izlenen politikalardan ötürü çözüm sürecinin buzdolabına kaldırılması, bir taraftan bunca acı yaşanırken, diğer taraftan oy devşirmek adına toplumu kutuplaştırıcı ve kirli hesapların bir parçası olmamak için AK Gençler olarak AK Parti’den istifa ettik. 7 Haziran seçimlerinde canla başla çalışan, haksızlığa uğrayan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Sayın Mehmet Salim Ensarioğlu’nun yanında olarak desteğimizi sunacağız. 2 meclis üyesi ve 27 kişi AKP'den istifa ettik.” denildi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Salim Ensarioğlu, herkese teşekkür ettiğini söyledi. Bölgede büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Seçim çalışmasına 10 gündür başladım. Vatandaşlara uğradığımda bana çok doğru yaptın diyor. Çünkü burada bir kavga var.

Bu kavgaya taraf olmamam gerektiği söyleniyor. 10 yıldır halk beni istemesine rağmen üst düzey partiler benden kaçıyor. Nedeni ise çok konuşmamdan kaynaklı. Vatandaşlar memnun oluyor, ana kademe rahatsız oluyor.”
şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "AKP Diyarbakır'da 29 istifa" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete