5.9 milyar dolarlık savunma projesi onaylandı

Başbakan Davutoğlu, 4.5 milyar doları yerli üretim olmak üzere toplam 5.9 milyar dolarlık yeni savunma projesine onay verdiklerini belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet olarak 5.9 milyar dolarlık yeni savunma projesine onay verdiklerini söyledi. Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada Davutoğlu, “Bugün 5.9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik. Bunun 4.5 milyar doları yerli üretim olacak” diye konuştu.

Bu yılın ilk iki ayı içerisinde Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının yüzde 35 arttığını kaydeden Davutoğlu, savunma projelerinin gidişatı konusunda da şunları söyledi:

“Milli piyade tüfeği projesi bu yıl seri üretime geçecek… Müşterek savaş uçağı üretimiyle ilgili gelişmeleri gözden geçirdik… Hava savunma sistemi projesi aksamadan herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecek… Silahlı insansız hava araçlarının yapımı konusunda önemli bir aşamaya gelindi. İHA’lar için artık yabancı teknolojiye ihtiyaç yok.”

Atak helikopterlerinin motorlarının millileşmesi projesini devreye sokacaklarını da vurgulayan Davutoğlu, geçen yıl 10 Atak helikopterinin devreye girdiğini, bu yıl da 17′sinin devreye gireceğini kaydetti.

Davutoğlu, Güneydoğu’da PKK ile mücadele ederken kullanılan zırhlı araç üretim ve teslimatında aksama olmayacağını da belirtirken, “İhtiyaç olunan zırhlı araçlara özel önem vereceğiz” dedi.

TSK ve özel kuvvet birimlerinin güneydoğudaki bazı il ve ilçelerde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’nın şehirlerden çıkarılmasıı için 15 Aralık’ta başlattığı operasyon sürüyor.

SSİK toplantısında bölgesel yolcu uçağı projesinin de ele alındığını ifade eden Davutoğlu projede aksama olmadığını söyledi.

Türkiye bölgesel yolcu uçağı projesinde iki ayrı uçak üretmeyi ve 1.5 milyar dolar yatırım yapmayı öngörürken, projede seri üretimin 2019′da başlaması hedefleniyor.

SSİK toplantısında Altay tankı projesinde gelinen son noktanın da ele alınması bekleniyordu. Tankın seri üretime alınması hakkında Reuters’ın sorusu üzerine Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, “Altay tankı konusunda teklif geldi, bakıyoruz” dedi, ancak ayrıntı vermedi.

Altay tankını geliştiren Otokar  250 adet tankın seri üretimi için teklifini Ocak ayında SSM’ye sunmuştu.

Kaynak: sozcu.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "5.9 milyar dolarlık savunma projesi onaylandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete