​Öğretmenler odasında taciz skandalı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, din dersi öğretmeni M.Y.A hakkında 3 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya’daki bir lisede Müdür yardımcısı olarak görev yapan edebiyat ve din dersi öğretmeni M.Y.A hakkında 3 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, öğretmenin, öğrencileri üniversite sınavını kazanmaları için ”Hipnotize edeceğini” söyleyerek, öğretmenler odasındaki bir koltuğa yatırdığı, göğüslerini ve kalçalarını ellediği” anlatıldı.

3 ÖĞRENCİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, lise öğrencilerir C.D ile C.S ve Z.S, müdür yardımcısının tacizine uğradıkları kaydedildi. Mağdurlardan C.D ifadesinde, din dersine giren M.Y.A’nın, masaj yapıyor gibi davranarak, göğüslerine dokunup dudağından öptüğünü, bacaklarını bacaklarının arasına alarak beline sarıldığını anlattı. C.S ise, yaz tatilinde ablası ile birlikte, M.Y.A’dan edebiyat dersi aldıklarını, M.Y.A’nın kendi odasında göğüslerine dokunduğunu, bir süre önce de evine kahve içmeye çağırdığını ve bu esnada da elle taciz ettiğini belirtti.

ÖĞRETMENLER ODASINDA TACİZ

Diğer mağdur Z.S ise, “Kendisinin başka bir okulda öğrenci olduğunu ancak kardeşiyle beraber M.Y.A’dan edebiyat dersi aldıklarını, yaz tatilinde ilk defa ders almaya gittiğinde, M.Y.A’nın kendisini öğretmenler odasındaki uzun koltuğa yatırarak, hipnozla üniversite sınavını kazanmasına yardımcı olacağını söylediğini belirtti.

Daha sonra kıyafetlerinin içinden elini sokarak, göğüs ve cinsel organına dokunduğunu, bir defasında da kardeşiyle kendisini evine davet ettiğini, kardeşinin yemek hazırladığı sırada M.Y.A’nın soyunarak şortuyla kaldığını, kendisini de soyarak vücuduna dokunup üstüne çıktığını ve ‘Kimseye söylemeyelim’ dediğini” anlattı. Mağdur Z.S, Müdür yardımcısı M.YA’nın C.D isimli kız öğrenciyi de taciz ettiğini öğrenince kardeşiyle konuşup şikayetçi olmaya karar verdiklerini söyledi.

DERSLERDE HİPNOZDAN BAHSETTİM

Müdür yardımcısı M.Y.A ise, savcılıktaki sorgusunda, 3 öğrencinin de yalan söylediğini öne sürerek, “Okulda rehber öğretmen olmaması nedeniyle öğrencilerin sorunlarını dinlerim. C.S ve Z.S kardeşler annelerinin bilgisi dahilinde evime geldi. Beraber yemek yedik. Derslerde kötü alışkanlıklardan hipnozla kurtulma olasılığından bahsettim. Mağdurlardan C.D, arkadaşları üzerinde baskı kurarak şikayetçi olmalarını sağladı” dedi. Hakkında başka şikayetlerin de bulunduğu belirtilen M.Y.A’nın 22 yıldan 66 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Kaynak: Asuman Aranca / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Öğretmenler odasında taciz skandalı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete