​24 bin polise bayram yasağı

İçişleri, Ramazan Bayramı için alarma geçti. 32 maddelik önlem paketi hazırlandı. 24 bin polise de 14-21 Temmuz tarihleri arasında ‘’İzin yasağı" konuldu.
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, bayram boyunca alınacak trafik tedbirleri konusunda 81 İl Valisi’ne yazılı emir gönderdi. Bayramda trafik polislerine maç, konser, toplantı gibi görevler verilmeyecek. Bakan, “Denetimlerde sürücülere hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek”  talimatını da verdi.

İLK SIRADA AŞIRI HIZ

Trafik kazalarının; aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklandığını belirten Öztürk, “Bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek” dedi. Bakan Öztürk, Valilerden karayollarında alınmasını istediği trafik tedbirlerini şöyle sıraladı:

-Genel hizmet polisi trafik kural ihlallerine karşı daha duyarlı olacak. Eğitim verilen polisler tanık oldukları ihlallere ilişkin tespit tutanağı düzenleyecek.

-Tatilin başlangıç ve bitiş günlerindeki yoğunluk nedeniyle karayollarında tıkanıklık yaşanmaması için ilave ekipler görevlendirilecek. Gerekirse trafik ışıklarına müdahale edilecek.

-Personel değişimleri sorumluluk bölgelerinde gerçekleştirilecek. KGYS ve TEDES bulunan illerde bu sistemlerin bayram süresince aktif kullanılması sağlanacak.

-Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 numara yağ) kullanılmasına müsaade edilmeyecek. KOM ekipleri ve ilgili kurum görevlileri ile ortaklaşa denetim yapılacak. 10 numara yağ kullandığı tespit edilenler hakkında yakıtı nereden ve nasıl temin ettiği araştırılarak gerekli adli-idari işlem yapılacak.

SEYİR HALİNDE RADAR

-Radarlı hız denetim ekipleri, otoyol ve bölünmüş karayollarında hız ihlallerini tespit için seyir halinde de denetimleri sürdürecekler.

-Otobüsler dahil sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp-takmadıkları kontrol edilecek, takmayanlara ceza yazılacak, bilgilendirme yapılacak ve takmaları sağlanacak.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​24 bin polise bayram yasağı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete