Genelkurmay'dan Tahsin Şahinkaya için başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden bugün hayatını kaybeden 12 Eylül Dönemi'nin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya için başsağlığı mesajı yayımladı.
Bugün İstanbul'da hayatını kaybeden emekli Hava Orgeneral Tahsin Şahinkayaiçin Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yayımlanan başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi:

''Emekli Hava Orgeneral Tahsin Şahinkaya 9 Temmuz 2015 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz.''

 Tahsin Şahinkaya, 12 Eylül döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı idi. Şahinkaya, 12 Eylül döneminin hayatta olan son ismiydi.

2 Eylül 1980 askeri darbesinin sorumlularının yargılanmasını engelleyen anayasanın geçici 15. maddesinin 2010’daki anayasa değişikliği referandumu ile kaldırılması sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında dava açılmıştı. Evren ve Şahinkaya dava sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Genelkurmay'dan Tahsin Şahinkaya için başsağlığı mesajı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete