17-25 Aralık dosyalarının son durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde görev yapan, yolsuzluk iddialarından sonra istifa ettirilen 4 eski bakanla hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu, hiç bir çalışama yapmadan 20 gün sonra çalışma süresini dolduruyor.
Soruşturma komisyonunun CHP’li üyeleri Erdal Aksünger, Rıza Türmen, Emre Köprülü ve Ercan Cengiz, yolsuzluk, rüşvet, karapara ve diğer iddialarla ilgili olarak, cumhuriyet savcısının “takipsizlik kararı” vermesine itiraz edecek.

"DOSYA YETERİNCE İNCELENMEDİ"

Cumhuriyet'ten Saygı Öztürk'ün haberine göre; CHP’nin hukukçu vekillerinden Emre Köprülü, şunları söyledi:

Yaklaşık 4 yıla yakın süre çalışması yapılan bu soruşturma dosyası, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının elinden alınıp başka savcılara verildi. Onlar da, bu kadar kapsamlı bir dosyayı yeterince inceleme fırsatı bile bulamadan dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu kabul edilecek bir durum değil.

Büyük yolsuzluk, rüşvet soruşturması hakkında hemen takipsizlik kararı verilerek, bu konu yargının dışına çıkarılıp, sanki iddiaların asılsız olduğu gibi bir anlam kazandırılmak isteniyor. Takipsizlik kararını siyasi buluyoruz ve gerekli işlemleri başlatıyoruz.

"KOZMİK ODADA YER YOK"

Kendilerine “kozmik oda” diye iki oda tahsis edildiğini belirten ancak diğer odalardan bir farkının bulunmadığını belirten Köprülü, şöyle devam etti:
Çalışma  koşulları oldukça kötü. İki oda verildi. TBMM iki yasama uzmanı görevlendirdi. Adalet Bakanlığı 3 müfettiş görevlendirdi. Komisyon 15 kişiden oluşuyor. Şu anda bu odada yer yok. Dilekçe verip, yeni odalar tahsis edilmesini isteyeceğiz.

Komisyonun delil toplama, tanık dinleme yetkisi var. Bunun için ciddi çalışma yürütülmesi gerekiyor. Komisyonun çalışması için 20 gün süresi var. Bu yeterli değil. Sürenin en az iki ay uzatılmasını talep edeceğiz.





    :

    :

    :

    :

    "17-25 Aralık dosyalarının son durumu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete