close

İşçi ölümlerini protesto edip, kefen fırlattılar

Şişli’de Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidansların inşaatında çalışırken kendisini taşıyan ipin kopması sonucu düşüp hayatını kaybeden 19 yaşındaki Erdoğan Polat için öldüğü yerde protesto gösterisi yapıldı.
Şişli’de Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan rezidansların inşaatında çalışırken kendisini taşıyan ipin kopması sonucu düşüp hayatını kaybeden 19 yaşındaki Erdoğan Polat için öldüğü yerde protesto gösterisi yapıldı. Kefen giyen eylemciler, kefenleri inşaatın içine fırlattı.

Kendilerine Emek Gençliği adını veren 20 kişilik genç grup Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan rezidanslarda 15. Kattan düşerek ölen Erdoğan Polat için olayın gerçekleştiği yere toplandı. ‘Polat’ın katili AKP’nin paralı eğitim sistemi’, ‘Paralı eğitim düzeninden işçi katili AKP hükümetinden hesap soracağız’, ‘İş cinayetlerine son’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, hükümet aleyhinde slogan attı. Üzerinde kefen bulunan grup, daha sonra üzerindeki kefenleri çıkararak, Polat’ın hayatını kaybettiği inşaatın içine doğru fırlattı.

Grup adına yapılan açıklamada Türkiye’de binlerce gencin iş kazalarında öldüğü ya da yaralandığı ifade edildi. Son üç ayda 297 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, “Hükümetin ve patronların kader dediği iş cinayetleri, eğitim sisteminin ve çalışma koşullarının zorunlu sonucudur.” denildi.

Öte yandan 20 kişilik Lise-Der üyesi grup da Erdoğan Polat’ın öldürülmesini başlarına baret takarak protesto etti.

Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

    :

    :

    :

    :

    "İşçi ölümlerini protesto edip, kefen fırlattılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ