Uçan down sendromlu çocuk

1 yaşındaki William (Wil) Lawrence ailesinin en küçük bireyi ve kardeşlerinden çok farklı. Farklı olmasının nedeni ise down sendromlu olması değil, uçabilmesi.
Wil doğduktan sonra down sendromu hakkında bir çok bilgi toplayan ve oğullarını çok seven aile, bu durumun oğullarını farklı kılmadığını düşünüyor.

Karısı ve 5 çocuğu ile Utah'ta yaşayan baba Alan Lawrence, oğlu için bir hediye hazırlamış. Bu hediye de Alan, fotoğraf ve photoshop yeteneğini mükemmel kullanarak oğlunun uçtuğunu fotoğraflarında karelemiş.

KSL TV Reports'a röportaj veren baba " Çok ağlıyordum, bir gün karım bana neden bu kadar çok ağladığımı sordu ve bana duymaya ihtiyacımız olduğundan, ailemize şükretmemiz gerektiğinden bahsetti " diyerek karısının sözlerini dile getirdi.

Daha sonra bloglarda oğlunun fotoğraf ve videolarını paylaşmaya başlayan baba, fotoğrafçılık yeteneklerini kullanarak oğlunun uçtuğuna dair fotoğraflar kareliyor ve böylelikle down sendromunu ve önemini dünyaya tanıtmış oluyor.

Fotoğrafçı baba röportajında " Wil gerçekten uçuyor. O hala genç ve biz biliyoruz ki Wil engellere rağmen hayatında hiç bir şey yapamasa bile bu fotoğraflarla zihnine koyduğunu yapmayı öğrenecek ve vazgeçmeyecek" dedi.

Biz bütün dünyaya down sendromlu çocuklu ailelerin mutlu olduğunu göstermek istiyoruz diyen aile, "Biz ailemizi sevdiğimiz için hiç bir şeyden vazgeçmedik. Wil, down sendromlu olsa bile" diyerek "O bize yavaş olmamız için ve hayatımızdaki eğlenceyi bulmak için yardımcı oluyor" dedi.

Bu proje ile birlikte Alan'ın oğlu ile arasında büyük bir bağ oluşmuş.

Alan, oğlu ile ilgili yeni bir projeye hazırlanıyor ve ismi "Bringing Light" olacak. Bu proje ile down sendromlu ailelere yardımcı olmak isteyen baba istiyor şimdiden Kickstarter'da yardım toplamaya başlamış.

Down sendromlu çocukların hiç bir farkı olmadığını unutmamamız gerektiğini düşünen aile oğullarını çok seviyor ve kardeşlerinden ayırt etmiyor.

Kardeşleri de Wil'i çok seviyor ve bu fotoğrafları da eğlenceli buluyorlar.

Wil'in en sevdiği şey ise piyano çalmak ve babası bu yeteneğini farketmiş.

Bir yandan bu projenin amacı ise down sendromlu ailelere destek olmak.

İşte fotoğrafçı baba Alan Lawrence'nin down sendromlu oğlu için hazırladığı mucizevi fotoğraflar...



Kaynak: Cnntürk
 

    :

    :

    :

    :

    "Uçan down sendromlu çocuk" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ