Erdoğan'ın 'Ak Sarayı'ı da bir emekçinin canını almış!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerleşeceğini açıkladığı AOÇ arazisindeki Başbakanlık konutunun inşası sırasında iş cinayetinde yaşamını yitiren 27 yaşındaki işçi Savaş Oğuz’un ağabeyi Suat Oğuz, kendilerine bir başsağlığı bile dilenmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerleşeceğini açıkladığı AOÇ arazisindeki Başbakanlık konutunun inşası sırasında iş cinayetinde yaşamını yitiren 27 yaşındaki işçi Savaş Oğuz’un ağabeyi Suat Oğuz, kendilerine bir başsağlığı bile dilenmediğini söyledi. Kardeşinin ölümünü yargıya taşıyan Oğuz, “İnsanların kanı dökülsün, onlar da rahatına baksın. Devlet bir anneye başsağlığı dilemekten de mi aciz?” diye tepki gösterdi. 
Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) Başbakanlık konutu olarak yapımına başlanan ancak geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanacağını açıkladığı binanın inşaatı işçi ölümleriyle de gündeme gelmişti. İnşaatı süresinde binayı hukuksuz duruma düşüren birçok mahkeme kararı bulunuyor. Binanın yapıldığı 7 hektarlık alanın sit derecesini 1. dereceden 3. dereceye düşüren Koruma Kurulu kararının iptal olduğu ve yürütmenin durdurulduğu bir tarihte gerçekleşen iş cinayetinde 27 yaşındaki bir işçi can vermişti. Savaş Oğuz adlı işçi, 3 Mart 2014 akşamı saat 18.50’de inşaat iskelesinden düşerek yaşamını yitirmiş, ancak iş cinayeti günlerce kamuoyundan gizlenmişti. 

BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER!

Adana’da yaşayan Savaş Oğuz’un ağabeyi Suat Oğuz, kardeşinin devlete ait bir binanın yapımında öldüğünü belirterek, devletin vurdumduymazlığına sitem etti. Kardeşinin ölümünün ardından aylar geçmesine rağmen halen devlet erkanından kimsenin kendilerini aramadığını dile getiren Oğuz, başsağlığı bile dilenmediğini söyledi.

Asıl üzüldükleri şeyin devletin duyarsızlığı olduğunu ifade eden Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AOÇ ısrarına “İnsanların kanı dökülsün, onlar da rahatına baksın. Devlet bir anneye başsağlığı dilemekten de mi aciz?” diye tepki gösterdi. 

‘ÇABUK BİTSİN DİYE GECE DE ÇALIŞTIRILDILAR’

Oğuz, Başbakanlık konutunun yapımının aceleye getirilerek işçilerin gece-gündüz çalıştırıldıklarını söyledi. İnşaatın yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ettiğini belirten Oğuz, bu hukuksuzluğun yanı sıra kardeşinin akşam da çalıştırıldığını vurguladı. Bir işçinin karanlıkta inşaatın dış cephesinde çalıştırılamayacağına dikkat çeken Oğuz, file germek, halat bağlamak gibi önlemlerin dahi alınmadığını ifade etti.

“Önlem alınsa kardeşim ölür müydü? Kimin umurunda kardeşimin ölmesi” diye soran Oğuz, konuyla ilgili CHP tarafından Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e verilen soru önergesinin de yanıtlanmadığını söyledi. 

DAVA SORUŞTURMA AŞAMASINDA

Ana firma ve taşeron şirkete dava açtıklarını dile getiren Oğuz, “Kim sorumluysa bu cinayetten hesabını verecek” dedi. Rönesans Holding ve onun taşeron firması olarak çalışan Kontürser Alüminyum firmasının sorumluluklarından kaçtıklarını söyleyen Oğuz, hiçbir sorumlunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Açtıkları davanın henüz soruşturma aşamasında olduğunu belirten Oğuz, savcının bilirkişi raporunu yeterli görmeyerek yeni bir rapor istediğini aktardı.


    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın 'Ak Sarayı'ı da bir emekçinin canını almış!" hakkında Tweetler

    DİĞER GENEL HABERLERİ