Hazirancılardan iktidara: Hırsıza hırsız, katile katil derler

Serbest bırakılan Hazirancılardan iktidara 'Haziran’da katile katil, hırsıza hırsız derler.' ifadeleriyle seslendi.
Birleşik Haziran Hareketi’nin önceki gün Kadıköy Altıyol’daki standına gerçekleştirilen polis saldırısının ardından gözaltına alınan altı Haziran üyesi, Kartal Adliyesi'nde nöbetçi savcıya ifade verdi.

İfadelerinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkedilen Birleşik Haziran Hareketi üyeleri hakkında mahkeme, adli kontrole gerek olmadığına karar vererek serbest bırakılmalarına hükmetti.

‘ALIŞSALAR İYİ OLUR'

Serbest kalan Hazirancılardan Naim Göktaş, BirGün’e açıklamalarda bulundu. Göktaş, gerçekleri söylemeye devam edeceklerini ifade ederek ‘Haziran’da katile katil hırsıza hırsız derler. Tutuklamalarla gözaltılarla bizi yıldıramazlar.

Gittikleri her yerde karşılarında Hazirancıları bulacaklar. Hazirancılar gerçekleri her yerde söylemeye devam edecek. Memleketi özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecek’
diye konuştu.

YALNIZ BIRAKMADI 

Adliye önünde bekleyen Hazirancılar, hırsıza hırsız demenin hakaret olmadığını söyleyerek arkadaşlarının yanında olduklarını ve onları almadan burdan gitmeyeceklerini belirtti.

Mücadelelerinin devam edeceğini ve korkmadıklarını söyleyen Haziran üyeleri, memleketin en ücra köşesinde dahi çalışma yapmaktan çekinmeyeceklerini, baskıların ve gözaltı tehditlerinin onları yıldıramayacağını ifade etti.

SİVİL POLİSLER 'KİMLİKLERİNİ' AÇIKLADI

Kadıköy Haziran Hareketi üyelerine önceki gün saldıran sivil polislerin Hazirancıları sözlü ve fiili biçimde taciz ettikleri görüntüler sosyal medyada yayımlandı.

Görüntülerde açtıkları masada seçim çalışmasını yürüten Haziran üyelerini sözlü biçimde taciz eden sivil polislerin keyfi tutumları dikkat çekti.

Görüntülere yansıyan bir başka sahnede ise polislerden bir tanesi masayı kaldırmaları için talimat olduğunu iddia ederken konuşmanın devamında ise yazılı talimatı Hazirancılara göstereceğini belirtiyor ancak buna rağmen herhangi bir belge göstermiyor. Bir başka sivil polis ise Hazirancıları gözaltına almakla tehdit ediyor ve Hazirancılara ‘lan’ diye hitap ediyor.

Kaynak: Mert Gümüş | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Hazirancılardan iktidara: Hırsıza hırsız, katile katil derler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ