​HDP saldırısında ‘derin bağlantı’

HDP Genel Merkezi’nin kurşunlanması olayından tutuklanan Kenan Berkay Şipal, 2011’de de DTP’ye molotof atmaktan yargılanmış.
Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne yönelik silahlı saldırının arkasından “derin bağlantılar” ortaya çıktı. 2011’de DTP’ye molotof atılması ile önceki HDP’ye silahlı saldırı olayında benzerlikler dikkat çekiyor. Her iki olayda gözaltına alınan kişi de aynı çıktı: Kenan Berkay Şipal. Daha önce beraat eden Şipal dün yine tutuklandı.

HDP Genel Merkezi’ne Cuma akşamı yapılan pompalı tüfekli saldırıdan dolayı gözaltına alınan iki sanığın polis sorguları bitti. Sanıklar tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, B.K’yi adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ederken, Kenan Berkay Şipal adlı sanık için tutuklama kararı verdi. Şipal, 2011 yılında da DTP Ankara İl Başkanlığı’na molotof atılması olayına karışmış, yargılanmış ve aklanmıştı.

Cumhuriyet, Kenan Berkay Şipal’in dosyalarını araştırınca, ilginç bilgilerle karşılaştı. Şipal, 2009’dan beri sürekli HDP ve DTP gibi partilere saldırı planlamış. DTP’ye molotof atılmasının azmettiricisi olarak yargılanan Kenan Berkay Şipal’in dava dosyadan teknik takibe takılan konuşmaları ve bağlantıları çıktı. Kenan Berkay Şipal, 27 Eylül 2009’da eski Alperen Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Resul Gökhan Koruç’u arıyor.

DERİN BAĞLANTILAR

Koruç, “Perşembe günü 29 Ekim’de bir eylem yapalım Berkay Reis” deyince, Kenan Berkay, “Yapak reis ben dünden razıyım” yanıtını veriyor. Resul Gökhan Koruç ise hedefi şu cümlelerle açıklıyor: “Şeye gidek mi DTP Genel Merkezi’ne.” Şipal ise “Gidek de kimle” diye soruyor.

Alperen Ocakları’na bağlı olan bu iki ismin bağlantıları hiç kopmuyor. 22 Ocak 2010 tarihinde gerçekleşen görüşmede ise Kenan Şipal, eski Alperen Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Resul Gökhan Koruç’a “Reis biraz daha güçlenelim de öyle, az daha bana yol ver” ricasında bulunuyor. Gökhan Koruç, “Yo güçlenmeye gerek yok Berkay. Benim kafamdaki tek sıkıntı evin yerinin belli olmaması. Var ya şu evin Ankara’daki mekânımızı bilmeseler” yanıtını veriyor. Şipal ise buna karşılık “Gücümüz herkese yetecek diyorum; derin bağlantılar içerisindeyim bu sıralar. Ankara Ocak’la geldiğimden beri çevre edindim reis. İyi oluyor ya garip garip şeyler, olaylar dönüyor” ifadesini kullanıyor.

HADEP’E SALDIRI

19 Haziran 2010 tarihindeyse ikili arasında yeni bir saldırı niyeti konuşuluyor. Koruç; “Ben silah milah da getiriyim”, Şipal; “Sen adam getirebilirsen getir yarına”; Koruç; “HADEP’in binaya saldıracağız mı abi”; Şipal, “Sen, yaparız yaparız, sen gel hele, telefonda konuşma öyle şeyleri de...” diyor.

Kenan Berkay Şipal’in arasında bulunduğu 19 kişi hakkında DTP’ye molotof atılmasından dava açıldı. Şipal hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticiliğini yapmak, DTP’ye molotof atılmasına azmettirmek ve ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza istendi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm sanıklara “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan beraat verdi. Molotof eyleminden de beraat alan Şipal’e sadece “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. DTP’ye bizzat molotof atan ve suçlarını itiraf eden Nurullah Coşgun, Aziz Mencet ve İmran Koyuncu toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Kaynak: Alican Uludağ / Cumhuriyet Gazatesi

    :

    :

    :

    :

    "​HDP saldırısında ‘derin bağlantı’" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ